НОВИНИ

Правителството създава Координационен борд по председателството

Министрите решиха да бъде създаден координационен борд по въпросите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Бордът ще гарантира оперативното проследяване на преговорния процес в рамките на Съвета от всички заинтересовани страни.

правителството създава координационен борд председателството
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 30.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Изрично се предвижда при необходимост Бордът да дава указания за начина на водене на преговори, както и да предлага на Съвета по европейските въпроси промени в рамковите позиции по разглежданите досиета.

Председател на Борда е заместник-министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, отговарящ за връзките с Европейския парламент. Членове са началникът на политическия кабинет на министър-председателя, заместник-министри, представители на ръководните органи на други институции и ведомства, постоянният представител на България към ЕС, директорите на дирекциите «Координация по въпросите на ЕС» в МС и «Политики и институции в ЕС» в МВнР.

С постановлението се регламентира и начинът на подготовка на участието на заместник-министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, отговарящ за връзките с Европейския парламент, в заседанията на Европейския парламент.

С цел провеждане на успешно Председателство се предвижда и регламентирането на основните принципи на работа на българските държавни служители, които ще председателстват заседанията на Съвета на Европейския съюз и неговите подготвителни органи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията задържа четирима мъже, отвлекли младеж в Генерал Тошево
Полицията задържа четирима мъже, отвлекли младеж в Генерал Тошево
България ще се присъедини към споразумение за автоматизиран обмен на ДНК данни
България ще се присъедини към споразумение за автоматизиран обмен на ДНК данни