НОВИНИ

Качествено ли се ремонтира столичният булевард "Дондуков"?

За некачествен ремонт на булевард "Дондуков" сигнализират зрители на БНТ. Според тях на кръстовището с улица "Раковски" паважната настилка е на вълни. От фирмата, която ремонтира участъка отричат да се работи некачествено. Ще приключи ли реконструкцията в срок и какви други нередности са забелязали гражданите, вижте в следващия репортаж.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
19:29, 09.09.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Неравности на паважната настилка на кръстовището между булевард "Дондуков" и улица "Раковски" се забелязват при преминаването на всеки автомобил. Според Георги Бояджиев, който дълги години се е занимавал със строителни дейности, проблемът се дължи на кратките срокове за изпълнение на ремонта.

Георги Бояджиев: За съжаление няма вече павьори, няма добри специалисти, но все пак момчетата се стараят.

Бойко Димитров: Асфалтът беше по-добрият вариант. Както се прави сега на "Прага" е по-добре.
- Защо? - Защото по-лесно се прави ремонтът после.

От фирмата-изпълнител обясняват, че неравностите на кръстовището не могат да се избегнат заради особеностите на участъка.

Красимир Цоклинов - ръководител на проекта към фирмата-изпълнител: Там има обръщане на наклони. "Раковски" е с един наклон, пътното платно на "Дондуков" е със съвсем друг. Нормално е да има едно пресичане на криви. Така остава? - Да. Пълна равност, както при асфалт няма как да се очаква при паважа. Виждате сами, че всяко паве е еднородно.

Според граждани, неравности се забелязват и при тротоарите, и велоалеите.

Георги Бояджиев: От велоалеята към паветата има някъде сантиметър и половина разлика. Тази разлика къде ще отиде?
Красимир Цоклинов - ръководител на проекта към фирмата изпълнител: Навсякъде има да се довалират и да се изравняват тротоарите. Още участък нямаме готов, който да е завършен.

По график ремонтът в двата участъка - от Министерския съвет до улица "Раковски" и от булевард "Васил Левски" до улица "Кракра" трябва да приключи на 14 септември. Вероятно тогава ще бъде извозен и боклукът от контейнерите на улица "Малко Търново". Заради реконструкцията камионите, които събират отпадъците не могат да влязат в затворения участък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оскверниха Братската могила в Асеновград
Оскверниха Братската могила в Асеновград
Ураганът Ирма опустоши Карибите, удари Куба и върви към Флорида
Ураганът "Ирма" опустоши Карибите, удари Куба и върви към Флорида