За некачествен ремонт на булевард "Дондуков" сигнализират зрители на БНТ. Според тях на кръстовището с улица "Раковски" паважната настилка е на вълни. От фирмата, която ремонтира участъка отричат да се работи некачествено. Ще приключи ли реконструкцията в срок и какви други нередности са забелязали гражданите, вижте в следващия репортаж.

София

Неравности на паважната настилка на кръстовището между булевард "Дондуков" и улица "Раковски" се забелязват при преминаването на всеки автомобил. Според Георги Бояджиев, който дълги години се е занимавал със строителни дейности, проблемът се дължи на кратките срокове за изпълнение на ремонта.

Георги Бояджиев: За съжаление няма вече павьори, няма добри специалисти, но все пак момчетата се стараят.

Бойко Димитров: Асфалтът беше по-добрият вариант. Както се прави сега на "Прага" е по-добре.
- Защо? - Защото по-лесно се прави ремонтът после.

От фирмата-изпълнител обясняват, че неравностите на кръстовището не могат да се избегнат заради особеностите на участъка.

Красимир Цоклинов - ръководител на проекта към фирмата-изпълнител: Там има обръщане на наклони. "Раковски" е с един наклон, пътното платно на "Дондуков" е със съвсем друг. Нормално е да има едно пресичане на криви. Така остава? - Да. Пълна равност, както при асфалт няма как да се очаква при паважа. Виждате сами, че всяко паве е еднородно.

Според граждани, неравности се забелязват и при тротоарите, и велоалеите.

Георги Бояджиев: От велоалеята към паветата има някъде сантиметър и половина разлика. Тази разлика къде ще отиде?
Красимир Цоклинов - ръководител на проекта към фирмата изпълнител: Навсякъде има да се довалират и да се изравняват тротоарите. Още участък нямаме готов, който да е завършен.

По график ремонтът в двата участъка - от Министерския съвет до улица "Раковски" и от булевард "Васил Левски" до улица "Кракра" трябва да приключи на 14 септември. Вероятно тогава ще бъде извозен и боклукът от контейнерите на улица "Малко Търново". Заради реконструкцията камионите, които събират отпадъците не могат да влязат в затворения участък.

Затвoриха за ремонт втора отсечка от столичния булевард "Дондуков"

Затвoриха за ремонт втора отсечка от столичния булевард "Дондуков"

Затвориха за ремонт нова отсечка от софийския булевард "Дондуков". От днес до края на септември се спира движението на автомобили в участъка между ули...

Започна ремонтът на булевард "Дондуков"

Започна ремонтът на булевард "Дондуков"

От днес "Софийска вода" започва да подменя инженерната инфраструктура по булевард "Дондуков" в участъка от "Кракра" до булевард "Васил Левски" в срок...

Паветата на столичния булевард "Дондуков" ще бъдат запазени

Паветата на столичния булевард "Дондуков" ще бъдат запазени

Паветата на столичния булевард "Дондуков" ще бъдат запазени. Това реши министърът на културата Боил Банов след обществено обсъждане, на което гражда...

Смесена настилка на булевард "Дондуков" предлага Столичната община

Смесена настилка на булевард "Дондуков" предлага Столичната община

Разпален дебат относно съдбата на "Дондуков" на последното обществено обсъждане за ремонта на булеварда. Смесена настилка от паваж и асфалт предлагат...