НОВИНИ

Как да бъдем по-здрави? - редуване на студена баня с гореща сауна

В периода на грипна епидемия всеки се пита как да усили имунната си система, за да не се разболява. Руснаците в Сибир са намерили начин да пазят децата си от болести, въпреки студеното време. Редуване на студена баня с гореща сауна.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
08:31, 13.02.2018
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Това е обичайната гледка в детска градина в град Красноярск в Сибир. Студен душ на минус 25 градуса, последван от няколко минути в гореща сауна. Това не е съвременен наказателен метод. Това е укрепване на имунната система на децата, според учителите.

Евгения Васецкая, директор: "Не казвам, че нашите деца са винаги в добро здраве. Не. Но се възстановяват по-бързо от другите деца. Не са толкова податливи на болести. С опита си през годините разбрахме, че нашите деца се разболяват последни."

Всичко започва преди 21 години в детската градина с име "Сиберичок", където са изградени плувен басейн и сауна. След това директорът и медицинската сестра, които са привърженици на този метод, виждат възможност децата да практикуват упражнения в зимни условия. Самите деца също се чувстват добре, когато комбинират ледена баня със сауна.

Даша, 6 години: "Ако го правиш веднъж на ден няма да се разболееш. - Не ти ли е студено? - Не. - Как така? - Свикнала съм.

Децата участват доброволно в упражненията и със съгласието на родителите. Въпреки издръжливостта им, подобни тренировки могат да бъдат преустановени при две условия - минус 25 градуса температура на въздуха и бурен вятър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жени Начева: МЗ няма да допусне затваряне на детската кардиологична клиника
Жени Начева: МЗ няма да допусне затваряне на детската кардиологична клиника
Новите изисквания при техническите прегледи на автомобилите
Новите изисквания при техническите прегледи на автомобилите