НОВИНИ

Как да гласуваме за нашия участник на Евровизия 2017?

По традиция 6 държави отиват директно на големия финал. Това са страната-домакин и държавите от така наречената "голяма петорка" - Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания. Останалите минават през два полуфинала. Във втория, тази вечер, на сцената в Киев излизат изпълнители от 18 държави, но само десет от тях ще се класират за големия финал. Зрителите у нас не могат да гласуват за Кристиан, но ето как можете да подкрепите българския участник, ако живеете в чужбина.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
17:08, 11.05.2017
14711
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Право да гласуват тази вечер имат зрителите от 18-те държави, които участват във втория полуфинал, плюс Франция, Германия и Украйна, които вече са сигурни финалисти. За да е честно, хората от нито една страна не могат да гласуват за собствения си представител от територията на същата държава.

Ако сте в държава, която днес гласува, важно е да гледате местната телевизия, която излъчва конкурса, за да може да подкрепите българския представител. Трябва да изчакате до изпълнението на последната песен, тогава водещите ще дадат официално начало на вота и ще обяснят как се гласува в страната, в която сте. Гласуването продължава 15 минути.

На сайта eurovision.bg ще откриете кой канал излъчва шоуто във всяка страна. Гласуването за Кристиан става с пращане на числото "15" като есемес на посочения от местната телевизия номер. Имате право да гласувате до 20 пъти от един мобилен номер. Цената на SMS-а е различна за всяка една държава. А ако дадете гласа си през безплатното мобилно приложение на Евровизия, ще видите и специално "благодаря" от Кристиан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус с 31 деца от Пловдив се е запалил в близост до Боровец, няма пострадали
Автобус с 31 деца от Пловдив се е запалил в близост до Боровец, няма пострадали
​Празнично шествие по случай деня на светите братя Кирил и Методий в Пловдив
​Празнично шествие по случай деня на светите братя Кирил и Методий в Пловдив