НОВИНИ

КАК ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ПОЛИ ГЕНОВА?

Тази вечер е финалът на "Евровизия". Номер 8 е участието на Поли! Да я подкрепим! Как? - Вижте тук!

bnt avatar logo
от БНТ
20:19, 14.05.2016
80213
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

За разлика от полуфиналите, където гласуваха само участващите в тях държави, то на финала гласуват абсолютно всички участници на Евровизия 2016. Това означава, че за България ще могат да гласуват всички 40 други страни, имащи право – Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Белгия, Хърватия, Кипър, Чехия, Франция, Грузия, Германия, Великобритания, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Швеция, Холандия и Украйна. Правилата за самото гласуване са идентични с това в полуфиналите. То започва след последната, 26-та песен - Армения.

Времетраенето му е 15 минути и може да се гласува както чрез SMS - може да пуснете до 20 съобщения, телефонно обаждане или чрез специалното приложение, което може да се изтегли от app.eurovision.tv.

Гласуването става на номер, изписан на екрана от страна на местната телевизия, която излъчва конкурса.

Зрителите от Великобритания могат да гласуват само с телефонно обаждане на изписания на екраните номер, както и чрез приложението app.eurovision.tv.

Повече информация за гласуването вижте на http://poligenova.eu/glasuvane/

Големият финал на Евровизия се излъчва на 14 май от 22:00 по БНТ 1 и БНТ HD, като голямото шоу е за аудитория в над 45 страни. Сред тях са Китай и - за първи път, САЩ. Освен конкурсната програма, финалът на конкурса ще включи и изпълнение на голямата американска звезда Джъстин Тимбърлейк.


Вижте тук оригиналния клип на песента на Поли Генова “If Love Was A Crime”

;

България ще изпита едно добре забравено чувство - какво е да имаш изпълнител на големия финал на „Евровизия“. Надеждите ни тази година се фокусират върху Поли Генова и песента “If Love Was A Crime”. За да бъде възможно най-обективно гласуването, регламентът на „Евровизия“ не позволява държавите да могат да гласуват за собствените си песни. Това означава, че от България няма да е възможно да гласуваме за нашата песен, а само за тези на останалите участници в конкурса. Всички българи в чужбина обаче, ще могат да подкрепят Поли тази събота. Как става това?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Места, кандидати и конкуренция във висшите ни училища
Места, кандидати и конкуренция във висшите ни училища
Фестивал на сиренето в Сливница
Фестивал на сиренето в Сливница