НОВИНИ

Как да избегнем задръстванията по Аспарухов мост във Варна

Въпреки всички усилия, започналият миналата седмица ремонт на Аспаруховия мост все пак доведе до задръствания в пиковите часове, в които хората отиват на работа. Варненци реагират различно на ситуацията, появиха се и предложения за по-добра организация на движението, която да реши проблема. Нашият зрител професор Красимир Методиев сподели своите виждания за справяне с транспортния хаос.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петя Иванова,Илко Илиев
18:00, 27.04.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Според проф. Методиев, едно от решенията е служителите на фирмата-изпълнител да работят и през нощта. Това не само ще намали двойно пусковия срок на ремонта, но и ще струва по-малко.

Проф. Красимир Методиев: „Не може стратегически обект, какъвто е Аспарухов мост, който е основна свързваща компонента в трафика от Варна на юг, да бъде ремонтиран само от 9 до 16 часа като чиновници. Да се работи 1 месец на 3 смени - така финансово ще излезе много по-изгодно и ще се прекрати този апокалипсис.“

Важно е на светофарите от двете страни на моста да има регулировчици, които да не допускат блокиране на кръстовищата. Това ще въведе ред и ще облекчи трафика в пиковите часове.

Проф. Красимир Методиев: “От всички посоки автомобили се скупчват в тези кръстовища, никой не отстъпва на никого, нито се съобразвяват с червен или зелен светофар и в момента става като в старата приказка 2 магарета на мост.”

Проф. Методиев предлага и реорганизацията на движението по мостаза да не се образуват „тапи“ от автомобили в най-натоварените часове.

Проф. Красимир Методиев: „Най-важното - да се пусне второ платно в посока от Варна към Аспарухово за сметка на движението, което идва от Аспарухово към Варна."

От фирмата изпълнител заявиха, че правят всичко възможно ремонтът на Аспаруховия мост да приключи по-рано от обявения срок. Предвижда се за цялостното му обновяване да бъдат похарчени около 35 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания е готова да участва в удари в Сирия, ако бъде помолена от САЩ
Великобритания е готова да участва в удари в Сирия, ако бъде помолена от САЩ
Финална права в президентската надпревара във Франция
Финална права в президентската надпревара във Франция