НОВИНИ

Как да се пазим от опасните подводни течения в морето?

В началото на летния сезон и почивките по морето - какви са опасност от мъртво вълнение и как да се пазим от подводните течения. Флагът е първото нещо, което трябва да бъде погледнато, когато хората отиват на плаж.

bnt avatar logo
от БНТ
07:15, 07.06.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Георги Есов спасител: Мъртвото вълнение представлява след дни на високи вълни ветрова вълна в последствие остатъчна вълна, която е невидима за окото, на вид морето е спокойно, но "отдолу то работи" и в следствие на вълните се копаят дупки, към които се стреми водата и става много опасно.

Георги Есов, който е спасител с над 40 години стаж, посъветва всички плажуващи, в случай, че попаднат на такава "дънна яма" - "да се отпуснат дори течението да ги завлече по-навътре, тъй като след 20-30 метра то спира и да се опитат "косо", под ъгъл, да излязат към брега, а не директно".

Есов призова най-вече в подобни ситуации хората да опитат да запазят самообладание. Той предупреди и родителите да бъдат много внимателни и да не изпускат от поглед децата, когато са на плажа и в морето.


;

След проливния дъжд във Варна: Годна ли е водата за къпане в морето?

д-р Веселина Божилова от Регионалната здравна инспекция във Варна: Вторник след дъжда бяха взети проби точно тук от Варненското крайбрежие. Към момента, но това не са окончателни данни, резултатите вървят към добри, но окончателни ще имаме следващата седмица. Но към момента няма нещо тревожно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция и Канада със съвместен Съвет по въпросите на отбраната
Франция и Канада със съвместен Съвет по въпросите на отбраната
Най-малко 18 души са загинали при експлозии в Багдад
Най-малко 18 души са загинали при експлозии в Багдад