НОВИНИ

ГДБОП не работи по информация за хакерска атака в България

За момента МВР не може да потвърди информацията, появила се по-рано днес, че вече има и българска институция, станала жертва на международната хакерска атака. От ГДБОП съобщиха за "По света и у нас", че не работят по такъв случай.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
11:53, 15.05.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Вчера експерти по киберсигурност от ГДБОП предупредиха да бъдем внимателни и да използваме съвременна и актуализирана операционна система.

От Международната академия за обучение по киберразследвания съобщиха за БНТ, че атаката е насочена срещу потребителите, които изпозлват по-стари версии на операционната система windows.

Албена Спасова - председател на Международна академия за обучение по киберразследвания
"Потребителите, които редовно си обновяват техните операционни системи- те няма да станат жертви на този вид атака. Тези, които не са си обновили операционните системи, трябва незабавно да го направят, защото могат да бъдат потенциални жертви на това заразяване. Това, което трябва да правим и да знаем- в момент в който ние използваме едно устройство много редовно да си съхраняваме информацията и на външен носител. Дали това ще бъде в облачно пространство или на твърд диск и ако станем жертва на криптовирус, дали ще е този тип или друг, ние да не плащаме този откуп"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чистят софийското корито на река Искър
Чистят софийското корито на река Искър
​Ожесточена стрелба в Кот дИвоар при операция на армията за потушаване на бунт
​Ожесточена стрелба в Кот д'Ивоар при операция на армията за потушаване на бунт