НОВИНИ

Как да се реши проблемът с недостига на персонал в Спешна помощ?

Към случая със закъснялата линейка пред сградата на Българската национална телевизия. В събота 20-годишна жена припадна до сградата на БНТ. Жената е участвала в предаването "Отблизо". Водещата Мира Добрева става свидетел на случилото се и разказва, че 50 минути са изминали от припадъка на момичето до идването на линейката.

bnt avatar logo
от БНТ
08:43, 24.10.2017
Чете се за: 00:53 мин.
Още

От Спешна помощ твърдят, че в този момент не е имало свободен екип. Първата линейка се освобождава 21 минути след подаването на сигнала при тях от телефон 112 и пристига за 6 минути до БНТ. Припадналата жена вече е добре. Случаи като този обаче, за пореден път повдигат въпроса за проблемите със спешната помощ у нас. В студиото на "Денят започва" темата коментираха журналистът от БНТ Мира Добрева и шефа на Спешна помощ д-р Георги Гелев.


Мира Добрева - журналист в БНТ: Излиза един журналист и казва това, което е видял и той вече е виновен, защото е скочил срещу една очевидно неработеща система. А тя, ако на мен не ми вярвате, че не работи, погледнете коментарите на хората под моя пост и ще разберете, че едни 3000-4000 човека в България мислят като мен. А мисля, че това е цяла армия от недоволни.
д-р Георги Гелев - директор на Център за спешна медицинска помощ за София-град и област: Начинът, по който е подаден сигнала за нас е червен. И по тази причина първият освободил се, веднага го насочваме.
Мира Добрева - журналист в БНТ: Въпросът е, че има друг голям проблем и вие не сте виновен вероятно за него. Трябва да има екипи и линейки. Затова нека да използваме този шум около този статус и да се обърне внимание на този огромен проблем.
д-р Георги Гелев - директор на Център за спешна медицинска помощ за София-град и област: Има европейски стандарт, където с 2-милионната София трябва да бъдат 60 екипа. А само 14 са били на работа. Обикновено едва ги докарваме до 20 екипа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви административни проблеми имат в малките населени места?
Какви административни проблеми имат в малките населени места?
Гражданин на Хондурас е арестуван по подозрение в тероризъм в Маями
Гражданин на Хондурас е арестуван по подозрение в тероризъм в Маями