Към случая със закъснялата линейка пред сградата на Българската национална телевизия. В събота 20-годишна жена припадна до сградата на БНТ. Жената е участвала в предаването "Отблизо". Водещата Мира Добрева става свидетел на случилото се и разказва, че 50 минути са изминали от припадъка на момичето до идването на линейката.

София

Закъснение на линейка постави в риск младо момиче пред сградата на БНТ

Закъснение на линейка постави в риск младо момиче пред сградата на БНТ

Пост във Фейсбук на водещата от БНТ Мира Добрева предизвика вълна от коментари. Тя разказва за момиче, което припада пред БНТ след като участва в пред...

От Спешна помощ твърдят, че в този момент не е имало свободен екип. Първата линейка се освобождава 21 минути след подаването на сигнала при тях от телефон 112 и пристига за 6 минути до БНТ. Припадналата жена вече е добре. Случаи като този обаче, за пореден път повдигат въпроса за проблемите със спешната помощ у нас. В студиото на "Денят започва" темата коментираха журналистът от БНТ Мира Добрева и шефа на Спешна помощ д-р Георги Гелев.


Мира Добрева - журналист в БНТ: Излиза един журналист и казва това, което е видял и той вече е виновен, защото е скочил срещу една очевидно неработеща система. А тя, ако на мен не ми вярвате, че не работи, погледнете коментарите на хората под моя пост и ще разберете, че едни 3000-4000 човека в България мислят като мен. А мисля, че това е цяла армия от недоволни.
д-р Георги Гелев - директор на Център за спешна медицинска помощ за София-град и област: Начинът, по който е подаден сигнала за нас е червен. И по тази причина първият освободил се, веднага го насочваме.
Мира Добрева - журналист в БНТ: Въпросът е, че има друг голям проблем и вие не сте виновен вероятно за него. Трябва да има екипи и линейки. Затова нека да използваме този шум около този статус и да се обърне внимание на този огромен проблем.
д-р Георги Гелев - директор на Център за спешна медицинска помощ за София-град и област: Има европейски стандарт, където с 2-милионната София трябва да бъдат 60 екипа. А само 14 са били на работа. Обикновено едва ги докарваме до 20 екипа.