НОВИНИ

Как и кога кандидатурата на Мария Габриел ще бъде представена в Брюксел?

Мария Габриел е много добре позната в Европарламента, понеже е и много активна. Тя ще бъде изпитвана от свои колеги, но преди това ще се проведе интервю с Жан-Клод Юнкер следващия вторник и той ще определи ресора й, който най-вероятно ще бъде "Дигитализация".Тя може да бъде полезна на България, понеже сме накрая на всички статистики в тази област, но и Европа изостава в сравнение със САЩ и Китай. Вижте прякото включване на кореспондента ни в Брюксел Деси Апостолова.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
18:17, 10.05.2017
Чете се за: 00:19 мин.
По света
Андрус Ансип - заместник-председател на ЕК: Сигурен съм, че българите ще направят всичко по силите си, за да се справят добре с председателството. Мисля, че дори ще е добре ако комисар от България поеме цифровите въпроси. Самият аз ще приветствам нов комисар по дигиталните въпроси, когато тя дойде от България, например.
Манфред Вебер, председател на Групата на ЕНП в ЕП: Тя познава проблемите на България. Млада е и е жена! Имаме нужда от идеите на младите жени за бъдещето на Европа. Ето защо наистина поздравявам Бойко Борисов и неговото правителство да представят Мария Габриел за следващ комисар. Тя ще свърши страхотна работа!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сергей Лавров пристигна в Белия дом за среща с Доналд Тръмп
Сергей Лавров пристигна в Белия дом за среща с Доналд Тръмп
Какви са европейските политики, които подкрепя Мария Габриел?
Какви са европейските политики, които подкрепя Мария Габриел?