НОВИНИ

Как изглежда насилието през погледа на децата?

Как изглежда насилието и как се чувства едно дете, станало жертва на такова? Интерактивна инсталация, която е част от кампания на УНИЦЕФ срещу насилието в училище, ни поставя на мястото на децата, сблъскали се с тормоза от първо лице.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
10:19, 11.12.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Готови ли сте да изживеете най-страшните 10 минути в живота си? Трябва само да влезете в синята стая и да останете насаме с насилниците.

Деница Каменова, директор "Комуникации" УНИЦЕФ: Само когато човек лично усети, вие самата преживяхте преди малко и видяхте, че има и физически усещания, можем да разберем наистина какво преживяват децата.

Слагаме очилата и се озоваваме в една паралелна за нас, но истинска за много деца реалност...всеки ден. Замерват ни с предмети, чуваме обидите, получаваме заплахи по телефона.

Даниела Колева, директор "Закрила на детето" УНИЦЕФ: Инсталацията е част от кампания, която цели да осветли темата за насилието. Ние се сблъскваме обаче, по-скоро с последиците. Виждаме случаите, когато в училище се опитваме да намерим решението, когато "картофът е много горещ" и обикновено това, което се случва е, че детето просто се премества в друг клас или в друго училище.

Всеки, който иска да влезе поне за кратко в обувките на дете, видяло насилието от първо лице, може да го направи. Инсталацията ще остане в НДК през следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Най-ярката комета за годината преминава покрай Земята на 16 декември
​Най-ярката комета за годината преминава покрай Земята на 16 декември
Локомотив излезе от релсите между гарите Реброво и Своге, няма пострадали
Локомотив излезе от релсите между гарите Реброво и Своге, няма пострадали