Новите технологии променят света ни ежедневно. Онова, което допреди само няколко години изглеждаше научна фантастика, днес вече е реалност. Физическият и виртуалният свят се смесват все повече. Всеки гледа, слуша и чете каквото, когато ,както иска. Виртуална и добавена реалност, холограми, виртуални асистенти ни въвличат все повече в друг свят, колкото различен, толкова и еднакъв с нашия. Медиите трябва да наваксват в ера, в която всеки е автор на съдържание. Това, обаче, крие и опасности. Все повече кибер атаки, все повече фалшиви новини. Можем ли да се предпазим, така че да правим разлика между факта и измислицата?

Георги Шарков, национален координатор по киберсигурност: "Не трябва да вярваме на нищо. Ако в новогодишната нощ получите мейл от шефа си, с доклад, който трябва след два часа да докладвате, не го отваряйте.Сега по-сериозно. От фалшивите новини всъщност никой не е предпазен.Тези новини за съжаление се разпространяват с мълниеносна скорост."

Чрез техниката в лабораторията може да се следят кибер атаките, които се случват в момента. Освен негативите, обаче има и позитиви.

За тях вижте ТУК