НОВИНИ

Как можем да се предпазим от фалшиви новини?

Новите технологии променят света ни ежедневно. Онова, което допреди само няколко години изглеждаше научна фантастика, днес вече е реалност. Физическият и виртуалният свят се смесват все повече. Всеки гледа, слуша и чете каквото, когато ,както иска. Виртуална и добавена реалност, холограми, виртуални асистенти ни въвличат все повече в друг свят, колкото различен, толкова и еднакъв с нашия. Медиите трябва да наваксват в ера, в която всеки е автор на съдържание. Това, обаче, крие и опасности. Все повече кибер атаки, все повече фалшиви новини. Можем ли да се предпазим, така че да правим разлика между факта и измислицата?

Александър Марков
от Александър Марков
20:12, 31.12.2016
Чете се за: 00:15 мин.
Още
Георги Шарков, национален координатор по киберсигурност: "Не трябва да вярваме на нищо. Ако в новогодишната нощ получите мейл от шефа си, с доклад, който трябва след два часа да докладвате, не го отваряйте.Сега по-сериозно. От фалшивите новини всъщност никой не е предпазен.Тези новини за съжаление се разпространяват с мълниеносна скорост."

Чрез техниката в лабораторията може да се следят кибер атаките, които се случват в момента. Освен негативите, обаче има и позитиви.

За тях вижте ТУК


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще се развива медийният свят през 2017 година?
Как ще се развива медийният свят през 2017 година?
Ски училище за деца край Благоевград
Ски училище за деца край Благоевград