НОВИНИ

Как оценяват по света постижението на Григор Димитров?

Отзвукът след успеха на Григор Димитров на заключителния турнир на ATP в Лондон продължава да е все така силен. Победата на Григор Димитров стана тема номер едно в ежедневните разговори на българите, а думите му, казани пред CNN, че се гордее с това, че е българин, са повод да изведем и днес неговия успех начело на новините. Световните медии обръщат голямо внимание на най-добрия ни тенисист, който е трети в ранглистата при мъжете.

bnt avatar logo
от Стефан Георгиев
18:10, 21.11.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Григор Димитров, тенисист: През целия си живот съм се стремил към това, което постигнах в последната седмица. Смело мога да кажа - горд съм, че съм българин! И съм щастлив, че успехът ми зарадва толкова много хора в родината ми. Сигурен съм, че хората оценяват високо всичко, случило се в Лондон. А и аз усещах подкрепата им през цялото време. Флаговете, които виждах в залата, ме зареждаха с толкова много положителна енергия!

Атмосферата беше несравнима, сякаш играя у дома. Радвам се, че успях да напомня за най-добрите ни дни в тениса, защото ние имаме традиции в този спорт, спомнете си само за сестри Малееви. Победите ми са доказателство, че няма никакво значение откъде си - ако си целеустремен и влагаш непрестанно усилия, ако не се предаваш и вярваш докрай в мечтите си - рано или късно успяваш.


;

За да стане обект на подобно внимание, Димитров се потруди доста през последните 11 месеца. Григор спечели 4 титли през сезона, колкото имаше общо в кариерата си преди началото на 2017-а. Още през януари българинът беше над всички в далечна Австралия на турнира от веригата АТП 250 в Бризбън, последван от успеха в "Арена Армеец" през февруари. През лятото първата ни ракета направи незапомнен дотогава пробив, печелейки турнира от сериите Мастърс в Синсинати, за да дойде и поантата на вълшебната година - триумфът в Лондон, превърнал Григор Димитров във фигура, с която тенис-величията се съобразяват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иновативни грижи за недоносените в болница Пловдив
Иновативни грижи за недоносените в болница "Пловдив"
Путин и Асад търсят политическо решение на кризата в Сирия
Путин и Асад търсят политическо решение на кризата в Сирия