Днешното представяне на план „Б“ и гласуването му на 29 януари са само две от стъпките в неясния сценарий за излизане на Великобритания от Европейския съюз. Брекзит без сделка или Брекзит по установения с Брюксел план - коментар на кореспондента на БНР в Лондон Веселин Паунов.

Много въпроси в плана на Тереза Мей остават неясни, като той не предлага особено много. Това не е план „Б“, а е леко подобрена версия на стария ѝ план, който беше категорично отхвърлен от британския парламент, коментира Веселин Паунов.

Новината е, че се отменя таксата за статут на уседналост, което се тълкува като реверанс към Брюксел и европейските граждани, както и към опозицията.

По-ключовите въпроси остават същите. Тереза Мей е донякъде права да изисква депутатите да приемат нейното споразумение, защото на практика друго няма.

Тереза Мей ще иска още отстъпки от ЕС за твърдата граница в Ирландия

Тереза Мей ще иска още отстъпки от ЕС за твърдата граница в Ирландия

Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще опита да намери изход от задънената улица със сделката за Брекзит, като поиска още отстъпки от Европейския...

В процеса на дебати до гласуването на споразумението е важно до колко британските депутати ще прокарат други поправки и законопроекти, като един от тях е гласуването на законопроект, с който да се избегне напускането без сделка.

Брекзит по някакъв начин ще се случи, като най-вероятно ще бъде направен опит да се отложи датата на напускане, изтъкна Паунов.