НОВИНИ

Как по-лесно да се настроим след смяната на времето

Ако сте от хората, на които все не им стига времето, вижте какви препоръки ще ви дадат Ирина Шуликова и Йордан Димитров - как да Ви стига времето.

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова Йордан Димитров
09:01, 26.03.2017
Чете се за: 01:26 мин.
Още

Сменихме часа и вече денят е с един час по-дълъг, но така или иначе 24 часа са си 24 часа. Но истина е, че точно днес пролетта ще придобие ново очарование. Вечерите изведнъж ще станат по-уютни с късните си залези. Така че ако някой ще се оплаква, че времето не му стига, има основание да го направи единствено днес. От утре ще имаме отново пълни 24 часа в денонощието. Точно толкова време са имали Леонардо Да Винчи, Нютон, Айнщайн, Стив Джобс, Мандела или Пол Макартни, за да променят света. Но все пак, ако за вашето велико дело е нужно малко повече време, ще ви научим как да пестите минутите.

Ако искате повече и повече време, бъдете организирани и бързи - така ще имате цялото време на света. Както Айнщайн би отбелязал, ако стигнете скоростта на светлината, дори ще накарате времето да спре. За да се доближите до тази реалност, могат да ви помогнат съвременните технологии. Те имат потенциала така да организират ежедневието ви, че да се чудите как печелите минута след минута.

Много е важно човек да държи под контрол собственото си време. Не позволявайте на хора, които не познават целите, амбициите и мечтите ви, да подреждат вашето време, още по-малко - да разполагат с него. Ето защо е много важно какво работите, кой ви е шеф, разбират ли ви приятелите ви, докато преминавате заедно през времето. И още нещо важно- дали човекът до вас би ви позволил да поспите с един час повече, докато ви приготвя кафе и палачинки.

Сутрин е време и за тренировки. Времето, инвестирано в спорт, се връща с лихвите. Ако искайте да забогатеете с време, движете се, дишайте свеж въздух. А и нали знаете - най-хубавите емоции и преживявания не се купуват с пари, а с време. Времето е по-ценно от всичко.

Следвайте правилото за 2-те минути. Ако пред вас стои задача, която може да бъде решена само за две минути, никога не я отлагайте. Пример за такива ангажименти са отговор на мейл, някакво досадно домашно задължение като да приберете чаша в шкафа, а не да я оставите на плота. Когато спазваме 2-мунитното правило, задачите не се натрупват и не хабим ресурс, за да ги помним или записваме.

В списъка на задачите за две минути никога не включвайте разговор с любимия човек или обяснение в любов. А иначе си правете сметка. Ако поне една седмица вложите усилие да записвате по часове какво точно правите, но честно и искрено, много бързо ще имате карта на деня си и ще добиете добра представа как инвестирате времето си. Къде печелите, къде губите! Просто защото времето е най-ценното, което имаме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи данни за избирателната активност се очакват около 11:00 часа
Първи данни за избирателната активност се очакват около 11:00 часа
Климатологът Георги Рачев: Дъжд в изборния ден
Климатологът Георги Рачев: Дъжд в изборния ден