Джейсън Макмилан е заместник шериф на окръг в Калифорния и един от оцелелите след масовата стрелба в Лас Вегас преди година. Месец в болница, повече от месец физиотерапия и рехабилитация, и безкрайни часове упражнения в опит да проходи отново - това е равносметката от посещението му на концерта на кънтри звездата Джейсън Алдийн в Лас Вегас, по време на който мъж откри безразборна стрелба от близък хотел. 58 души изгубиха живота си, стотици бяха ранени, а случилото се ще остане в историята като най-смъртоносната масова стрелба в САЩ.

Джейсън Макмилан, зам.-шериф на окръг Ривърсайд: Гърмежите продължаваха, чуваше се па-па-па, и отново... В онзи момент се опитвах да разбера от къде идват. Вече не бях на концерт, вече не се забавлявах. Бях на пост, минах в работен режим и се опитах да защитя околните.

Джейсън не позволява на нападението да спре живота му. През изминалата година той се е сгодил за приятелката си Фиорела, купил си е къща и куче, продължава да се радва на двете си дъщери. Завършва и курс за водолази.

По време на стрелбата Джейсън покрива Фиорела с тялото си, за да я предпази. След като усеща, че е ранен обаче, Фиорела успява да го придвижи до близки ограждения и да го качи в пикап на случайни хора, с който е закаран в болница. Нямам специално образование, не съм завършила медицински курс, но мисля, че всеки на мое място би реагирал по този начин, казва тя.

Фиорела Гаете, годеница на Джейсън: Сигурна съм, че има много жени на моята възраст, които ще кажат, че не издържат и ще го оставят. Аз обаче не мисля, че фактът, че е в инвалидна количка определя какъв е.

След стрелбата тя напуска работа и се отдава на грижи за Джейсън. Двамата не крият, че срещат много трудности - да намерят място за паркиране, или заведение с маси, около които има достатъчно място за инвалидната количка. Но не се предават.

Джейсън Макмилан, зам.-шериф на окръг Ривърсайд: По някакъв начин случилото се ни направи по-близки, но и ни раздели. Просто трябва да бъдем по-силни.

Джейсън има чувствителност на пръстите на краката, това означава, че има шанс да се възстанови и отново да ходи, но не е ясно кога...

​Убиецът от Лас Вегас вероятно е планирал и атентат с бомба

​Убиецът от Лас Вегас вероятно е планирал и атентат с бомба

Шерифът на града съобщи, че в колата на нападателя са били открити 1600 патрона и амониев нитрат, който може да се използва за направата на взривно ус...