НОВИНИ

Как разследващите заловиха четирима, помагали при отвличането на Адриан Златков?

Повдигнаха обвинение на Ивайло Борисов-Ториното и още трима души във връзка с отвличането на 25-годишния Адриян Златков. Всички те са били задържани по време на специализираната полицейска операция, която МВР започна вчера. Адриан Златков беше отвлечен в края на август миналата година. Похитителите го пуснаха след 11 дни в плен. По неофициална информация баща му е платил над 700 000 лева откуп.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
18:18, 31.01.2018
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

4-та са обвинени като помагачи на похитителите на Адриан Златков - поне по делото до момента - преките извършители са неизвестни - дали има заподозрени - не е ясно.

Ивайло Борисов и негов приятел и шофьор - Мартин Марков са обвинени затова, че са осигурили 2 коли за отвличането и последващото придвижване - "Шкода" и "Опел".

Другите двама задържани - още един приятел на Борисов - Георги Джамбазов и приятелката му - са обвинени, че са подсигурили на похитителите сръбски SIM карти.

Мариана Тодорова - адвокат на Ивайло Борисов-Ториното: Това, че е помогнал и предоставил 2 коли на неизвестни извършители за отвличането на г-н Златков. Това е. Ториното, г-н Ивайло Борисов. не знае нито за тези коли, казва, че не е участвал в това престъпление.

Вътрешният министър отказа коментар - с мотива - да не пречи на разследването. Вчера обявиха спецоперация за кримиконтингента с многозначително, че се работи по висящи разследвания/

Бащата на Адриан Тони Златков заяви, че е научил от медиите за обвинените за отвличането. От МВР на този етап не са го търсили. Златков отрече да е имал контакт с Ивайло Борисов - Ториното. Той разказа още, че след като синът му се е завърнал у дома не е получавал заплахи от похитителите.

Тони Златков, баща на отвлечения Адриан Златков: Дай Боже това да са хората, да са заловени, да има доказателства, да ги осъдят.

БНТ: Някога да сте имали бизнес отношения с Ториното? Познавате ли го?

Тони Златков, баща на отвлечения Адриан Златков: Никога не съм имал с Ториното и не само с него, но и с хора от такива среди.

БНТ: Възстанови ли се синът ви и как живеете след случилото се?

Тони Златков, баща на отвлечения Адриан Златков: Нормално живеем, работим, като всеки нормален човек.

Ториното е приближен на Златомир Иванов-Баретата. Подсъдими заедно по няколко дела за разпространение на наркотици.

Името на Борисов нашумя преди 2 години, когато негови приближени - пребиха семейство на околовръстното.

Баретата също е стоял 20 часа в ГДБОП, късно след полунощ е пуснат. Според адвоката му е разпитван с какво се занимава и какви коли кара. По думите ѝ не е разпитван за отвличането и по никакъв начин няма отношение към случая.

Четиримата задържани утре се очаква да бъдат изправени пред съда с искане за постоянна мярка за неотклонение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Плевнелиев в „Още от деня“: В България президентската република няма място
Росен Плевнелиев в „Още от деня“: В България президентската република няма място
Общинският съвет прие бюджета на Пловдив
Общинският съвет прие бюджета на Пловдив