Остават броени дни до началото на "София филм фест". Двадесет и второто издание представя близо 200 заглавия, от които 22 български филма, ленти от приключилия преди седмица фестивал "Берлинале" и наградени в Кан продукции. Днес обаче ще ви разкажем за доброволците на София филм фест и как можете да станете част от екипа на фестивала.

София

Посрещане на гости, разпространение на материали и умения за работа в екип - това са част от основните задължения на доброволците на "София Филм Фест". А най-важното изискване е любовта към киното.

Ширин Ходжева - организация "CVS" - "Сдружение за доброволчески труд": "Най-ценното е срещата с други мотивирани хора и възможността да участват на такова културно събитие."

Всеки доброволец получава достъп до повечето от прожекциите. Това мотивира и Симеон да стане доброволец вече трета поредна година.

Симеон Найденов - ученик и доброволец за трета година в "София Филм Фест": "Възможността да си част от кухнята на фестивала, да видиш как функционира и какви са му особеностите, да се запознаеш с нови хора, със специалисти в областта."

Всеки, който иска да стане доброволец, подава документи и се явява на събеседване. След това идва и разпределението - кой, къде и какво.

Светлана Дамянова - пресофис на "София Филм Фест": "Това са хората, които посрещат публиката, взимат присърце каузата на фестивала и я приемат като своя."
Симеон Найденов - ученик и доброволец за трета година в "София Филм Фест": "Любовта към киното допринася за това, че мога да бъда доброволец."

Най-очакваното заглавие за Симеон е "Ага" на Милко Лазаров - филмът, с който ще бъде открит фестивала на 7-ми март и с който беше закрит "Берлинале" преди седмица. София филм фест ще продължи до 29 март.

Световна премиера на българския филм „Áга“ на Берлинале

Световна премиера на българския филм „Áга“ на Берлинале

След почти 30-годишно отсъствие, червеният килим на Берлинале посреща български филм. Тази вечер е дългоочакваната световна премиера на „Áга“ с режись...

Закриха "Берлинале" с българския филм "Ага"

Закриха "Берлинале" с българския филм "Ага"

Пълна зала и аплодисменти на близо 2000 зрители - така Берлинале посрещна българския филм "Ага". Късно снощи екипът мина по червения килим заедно със...