НОВИНИ

Как се управлява столично ДКЦ?

Подаването на ток в 30 ДКЦ беше спряно заради неплатени задължения. Оказва се, че предишният управител на центъра е оставил в наследство голям дълг към доставчика на елетроенергия. Моника Чеуз заяви в "Денят Започва", че при добро управление на ДКЦ-тата, няма да се стига до такива проблеми. Д-р Веселин Милев увери, че постоянно се правят проверки във всяко ДКЦ.

bnt avatar logo
от БНТ
07:37, 20.04.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
Моника Чеуз: "Управителят на ДКЦ-то е отговорен за дейността на самата структура. При едно добро управление имаме и добре работеща структура. Общината контролира нещата и при наличие на проблем гледаме да сменяме управители. В 30 ДКЦ проблемите са наследени от предишния управител. Той е сключил договор с фирма за доставяне на електроенергия. Фирмата не си е получила заплащането и за това е спрял тока, което не е много коректно, когато става дума за лечебно заведение. Обикновено други ДКЦ-та и болници имат проблеми с плащането на тока и парното, но обикновено доставчиците са коректни и има една изчаквателна политика. При проверката се установи, че доктор Витанов, който в момента е управител, е предприел действия за да започне поетапно да погасява задълженията към фирмата доставчик, но не се е стигнало до консенсус. Той е реагирал адекватно, тъй като е намерил алтернативен източник на енергия - генератор, който позволява на центъра да работи."
Д-р Веселин Милев - председател на Комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет: "Имаме назначени контрольори към ДКЦ-тата, които на всеки 3 месеца ни изпращат отчет, не само финансов, а и с препоръки. Ние периодично извършваме проверки и викаме за сверяване на резултатите управители и контрольори."

Д-р Веселин Милев - председател на Комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет: "Края на миналата година от Комисията се пусна едно писмо до всички ДКЦ-та да ни дадат информация, както за незаети помещения, така и за проблеми, които имат в сградния фонд, така и за нужди от апаратура.Събрали сме ги и на следващо заседание на Комисията ние ще си обсъдим приоритетите."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липсата на ток в 30 ДКЦ предизвика високо напрежение
Липсата на ток в 30 ДКЦ предизвика високо напрежение
Нора Пенчева представи дебютния си роман Номер 9
Нора Пенчева представи дебютния си роман "Номер 9"