НОВИНИ

Как ще посрещнат Нова година част от градовете у нас?

Настроение, концерти, заря и много танци очакват празнуващите във Варна, Пловдив и Благоевград. В морската ни столица "всичко ще бъде точно" с Папи Ханс, а след първите секунди на новата година зарята ще озарява небето 8 минути. Европейската столица на 2019 г. също ще "избухне" с невероятни рок и поп изживявания преди и след нова година. Благоевград също посреща 2019 г. с много хора, вино и скара. Празничният концерт в Русе пък ще започне в 23.00 часа.Вижте още за празничната програма във видеото.

bnt avatar logo
от Снимки: БТА
09:00, 31.12.2018 (обновена)
Чете се за: 01:16 мин.
У нас

С разнообразна празнична програма пред 13-метровата коледна елха в центъра на града Пловдив очаква всички, които желаят да посрещнат 2019-а в Европейската столица на културата.

В 22.00 часа на на откритата сцена пред общината първи излизат рок група Джереми. За малко рокът ще отстъпи на попдивите от 4 magic, но се завръща веднага след полунощ, със Славин Славчев и неговата група „Julians Laudgher. На голям видеоекран всички ще имат възможност да видят и чуят новогодишното обръщение на президента Румен Радев. Минути преди 12 ще се вихрят кръшни хора благодарение на оркестъра за народна музика „Орфей" и фолклорен ансамбъл "Тракия".

Тази година няма да има извънредни автобуси на градския транспорт, още повече, че центърът е недостъпен заради строежа на сцената за официалното откриване на събитията от домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата на 12 януари.

Мерките за сигурност в новогодишната нощ са засилени, ще се следи и дали се изпълнява забраната за използване на пиротехнически средства.

;

Варненци ще посрещнат по традиция Новата година на площад "Независимост". Празникът ще започне в 22 часа.

Обеваща ще е вечерта, тъй като тук на специално монтираната 3Д сцена ще се качат много музиканти и танцьори. … ще има и безплатен автобусен транспорт.

В празничната нощ ще работят и къщичките от коледния базар, разположени на площада.

;

Жители и гости на Благоевград ще посрещнат Новата 2019 година на площад „Георги Измирлиев" и на специално построенa сцена пред зала „22 септември".

Празничната програма ще започне в 23.00 часа с фолкор. Точно в полунощ небето над Благоевград ще бъде озарено от красива новогодишна заря. Веднага след това музиката, танците, и веселието ще продължат с едни от най-любимите и популярни изпълнители от Пиринския край.

;

Празничният концерт в Русе ще започне в 23.00 часа. Атракцията в програмата ще бъдат любимците на малки и големи - рок звездите от група Б.Т.Р. Те ще подарят на своите фенове най-големите си хитове. Водещ на празничната програма ще бъде актрисата Ралица Константинова.

Малко преди полунощ кметът Пламен Стоилов ще отправи своите благопожелания към всички русенци, а събралите се на площада ще могат да проследят на екран обръщението на президента Румен Радев.

Първите секунди на новата 2019 година ще бъдат съпроводени с красива празнична заря, а финалът на празничната програма ще бъде „Дунавското хоро", на което ще се хванат и възрастни, и деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова година в шофьорската кабина
Нова година в шофьорската кабина
Какво си пожелават сирийците за Нова година?
Какво си пожелават сирийците за Нова година?