НОВИНИ

Как ще се отрази атентатът на предстоящите избори във Великобритания?

Точно преди два месеца в Лондон беше извършен терористичен акт - прегазени пешеходци и атака с нож срещу полицаи пред Британския парламент. Точно преди 4 години пък -на 22 май в Лондон беше нападнат и заклан войник, убиецът му се закани да окървави страната. През март в столицата символично беше атакувана държавността, снощи в Манчестър - жертви станаха невинни хора, много деца. След нападенията с коли и ножове - сега бомба в концертна зала.

bnt avatar logo
от Валентин Илиев
18:04, 23.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света

На практика предизборната кампания беше прекратена. Всички партии без изключение отмениха проявите, които бяха насрочили за днес. Рано преди обяд, преди да пристигне в Манчестър, Тереза Мей разговаря с Джереми Корбин, лидер на лейбъристката партия и се договориха да не провеждат кампания днес.

Задържан е 23 годишен мъж. Макар полицията да не обявява кой е той, бяха претърсени две жилища в южните квартали на града, като в едно тях полицията е извършила контролиран взрив. Екипи продължават да проверяват двете къщи. Не се знае дали атентаторът е действал сам.

След като разговаря с ръководството на полицията в Манчестър, Тереза Мей отиде в специализираната детска болницата, където са част от пострадалите.

Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: "Без съмнение хората от Манчестър и страната ни станаха жертва на коравосърдечна терористична атака. Атака, насочена към най-младите членове на нашето общество, извършена с хладна пресметливост. Експлозията съвпадна с края на поп концерт, посетен от много млади семейства и групи деца. Всички терористични атаки са малодушни нападения на невинни хора, но тази изпъква със своето отвратително, потресаващо малодушие. Като се цели нарочно в невинни, беззащитни деца и младежи, които е трябвало да е се наслаждават на една от най-запомнящите си нощи в живота."



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на Гърмен отново на протест срещу незаконните постройки
Жителите на Гърмен отново на протест срещу незаконните постройки
Лоша хигиена в кухнята е причинила епидемията в две детски градини в Община Бяла
Лоша хигиена в кухнята е причинила епидемията в две детски градини в Община Бяла