Всички месечни сметки на потребителите на "Топлофикация - София" от 1 юни 2014 г. до днес се образуват съгласно разпоредбите на наредбата за топлоснабдяване, където са описано стъпките, които дружеството трябва да спазва при образуването на прогнозните месечни сметки. Това каза в пряко включване за "Денят започва" Елизабет Павлова, пресаташе на "Топлофикация - София", която обясни как точно се пресмята една сметка и припомни, че от април 2017 г. цената на тока е увеличена с близо 24%. Тя обясни драстичните сметки за парно през март с формулата, по която те се изчисляват - на база миналогодишното потребление.

Кампанията за отчитане на уредите в домовете на клиентите стартира следващата седмица. До края на май абонатите на Топлофикация ще знаят точно колко енергия са потребители този зимен сезон. Работните дни в абонатните станции през април са по-малко и сметките в сравнение с миналата година ще бъдат по-ниски, каза за БНТ пресаташето на "Топлофикация - София" Елизабет Павлова.

Всеки, който се затруднява да пресметне сам сметката си, може да се свърже по всички комуникационни канали с "Топлофикация - София" или да отиде на място, за да получи необходими разяснения, каза още Павлова.