НОВИНИ

Каква коалиция ще сформира Австрия след победа на Себастиан Курц?

Себастиан Курц и Кристиан Керн се обърнаха към своите избиратели. Курц заяви, че ще е национално отговорен и залага на нов стил в политиката, както и на пълна промяна в Австрия. Керн пък заяви, че остава в политиката и остави отворен въпроса дали ще има коалиция с консерваторите. В предизборната си кампания и двамата бяха много категорични, че такава коалиция няма да има, сега обаче след изявленията им това остава под съмнение.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:41, 15.10.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

С малко над 30 на сто от гласовете "Народна партия" на Себастиан Курц води в днешните предсрочни парламентарни избори, сочат първите прогнозни резултати. Следват социалдемократите на канцлера Кристиан Керн и крайнодясната "Партия на свободата" на Хайнц-Кристиан Щрахе с минимална разлика помежду си.

"Партията на свободата" и първата по прогнозни резултати консервативна партия на Курц отнема най-вече от партията на "Зелените", понеже и прогнозите показват, че и двете партии имат повече от 5 % подкрепа в сравнение с последните избори. А бившата партия на президента Александър Вандербелен, който на президентските избори победи кандидата на "Партията на свободата", губи и то много сериозно сега. Именно партията на "Зелените" е големият губещ от тези избори. Има опасност дори да останат извън парламента.

Вижте прякото включване на кореспондента ни Десислава Апостолова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почти 5000 души се включиха в Маратона на София
Почти 5000 души се включиха в Маратона на София
Патриарх Неофит освети нов храм в столичния квартал Лозенец
Патриарх Неофит освети нов храм в столичния квартал "Лозенец"