НОВИНИ

Каква обществена телевизия искаме? Интервю с проф. Иво Драганов - ЧАСТ II

Омбудсманът на БНТ Иван Такев в поредица от интервюта с изявени медийни експерти ще търси отговори на въпроса каква обществена телевизия искаме и каква е разликата между обществена и държавна телевизия.Целта на тази поредица от интервюта е да събудим дебата за обществените медии в България, който надяваме се, да завърши с изработването на един нов Закон за радиото и телевизията, отговарящ на съвременните обществени технологични реалности.Първи събеседник на Иван Такев бе проф. Иво Драганов. Първата част от интервюто с него можете да видите ТУКВъв втората част на интервюто на Иван Такев с проф. Иво Драганов става дума за това дали трябва в обществената телевизия да има реклама, как зрителите оценяват качеството и стандарта на новините и публицистиката на БНТ и дали Общественият съвет на БНТ трябва да има по- голяма институционална тежест при определяне на дългосрочната визия и приоритетите на обществената телевизия.

bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 10.10.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Друг важен акцент в разговора е трябва ли обществените медии в България – БНТ и БНР да повторят корпоративната структура на образеца на обществена медия – BBC.

На финала на разговора си с Иван Такев, проф. Иво Драганов отправи едно пожелание към българските политици:

"Ние живеем в информационно общество. Това информационно общество се базира вече на технологии и практика и модел на живот, основан на информацията. Българската национална телевизия, уважаеми политици, е аудио-визуалното лице на България! Ако искате това лице да е хубаво, привлекателно, любопитно и забавно за всички в държавата, а и извън нея, чрез БНТ 4, това трябва да се финансира и то да се финансира много сериозно, без никаква стиснатост, защото телевизията не може да прикрие мизерия и липса на средства, както и на идеи, разбира се“!

В следващите седмици очаквайте интервютата с проф. Райна Николова, Иван Стамболов - Сула – член на УС на БНТ, проф. Маргарита Пешева и доц. Светлана Божилова от ФЖМК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват автошколи в Пловдив
Проверяват автошколи в Пловдив
В Румъния гласуват вот на недоверие срещу правителството
В Румъния гласуват вот на недоверие срещу правителството