НОВИНИ

Какви наказания ще има за агресивното поведение срещу учителка в Стара Загора?

Пореден случай на агресивно поведение в училище. Ученици от Професионална гимназия по механотехника и транспорт "Никола Вапцаров" в Стара Загора се държат невъзпитано в час и посягат на учителка. Случая бе разпространен във видеоклип в социалните мрежи.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
10:23, 21.04.2016
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Група момчета от 10 клас започват да се държат непристойно, блъскат учителката, пръскат я с вода и хвърлят вещите й. Всичко това заснемат с телефон и публикуват в социалните мрежи. Случая става в час по английски, а преподавателката се чувства изключително обидена от поведението на десетокласниците и не може да разбере, какво е предизвикало това поведение.

Павлина Колева, учител: Не смятам, че съм ги провокирала по някакъв начин, правихме тест и просто някой не бяха доволни, защото смятаха, че на едната група е малко по труден, но аз им обясних, че условията и на двата теста са еднакви.

Инцидентът става в съседство на директорския кабинет, но директорът казва, че е разбрала за него едва вчера и то от други ученици.

Лидия Иванова, директор: Изобщо не мога да кажа, че това е поведение на тези ученици, аз лично съм изненадана от тях ,които ги виждам, тъй като ги познавам преподавала съм в 9 клас на една част от тях и не мога да си представя, че това са същите ученици, на които аз съм преподавала и знам тяхното поведение. Изключително лошо поведение и съм така изненадана, неприятно изненадана от това поведение, естествено те ще си понесат наказанието след решение, разбира се, на Педагогически съвет.

Днес в гимназията са поканени родителите на учениците и предстои извънредно заседание на Педагогическия съвет, който ще вземе решение, какви наказания да наложи на участниците в клипа.

Татяна Димитрова, директор РИ на МОН: Освен това ще бъдат предприети и допълни мерки за работа, разговори с класа, за съжаление, в училището няма педагогически съветник, но помощник директорът, директорът, класният ръководител ще проведат съответно разговори за поведението на учениците проблема е и наш и на родителите и на учителите и като цяло на обществото в което живеем, но ние не трябва да се предаваме и да се мъчим да коригираме това, което се случва, затова са педагозите, затова е и училището, но аз споделих, че ще потърсим и подкрепата на семейството, защото тази подкрепа също е много важна.

Ако се наложи с десетокласниците, ще започне работа и психолог - допълни Татяна Димитрова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандалът около Мицубиши се разраства
Скандалът около Мицубиши се разраства
Писателки гостуват на “Маратона на четящите хора” във Варна
Писателки гостуват на “Маратона на четящите хора” във Варна