Недоволство в Южна Корея от посещението на председателя на севернокорейската делегация, която ще присъства на закриването на Олимпийските игри. На церемонията Пхенян ще бъде представен от Ким Йон-чол. Той отговаря за отношенията между двете Кореи, но в Сеул е смятан за военнопрестъпник.

Отношението на Южна Корея към Игрите беше много топло, разказа в ефира на БНТ кореспондентът на БНТ за Азия Георги Джартов. Той обясни, че интересът към севернокорейските делегации в Южна Корея е доминирал както медиите, така и обществените дискусии.

Георги Джартов, кореспондент на БНТ за Азия: Присъствието на Ким Йон-чол е притеснително за много хора, защото той се сочи като участник в потапянето на военен кораб на Южна Корея в международни териториални води между двете страни. Но към момента той е единственият човек на достатъчно висок ранг, който може директно да разговаря с министерството на обединението в Южна Корея по ключовите въпроси за намаляване на напрежението между двете страни и подготовката на посещението на южнокорейския президент в Пхенян през август месец тази година.