НОВИНИ

92 на сто от хората искат наказание срещу нарушител на пътя, употребил алкохол

Само за седмица над 17 хиляди нарушения на пътя отчете МВР на пресконференция в петък. Нови драконовки мерки срещу нарушителите на пътя: 1000 лева глоба за каране в аварийната лента на магистралата, предлагат депутати. И още - да има наказания за шофиране след употреба, а не под въздействие на наркотици, както е сега. Заради нестихващата война по пътищата , Законът за движение се оказва един от най-поправяните. Последните изменения бяха приети на 22 юни. Социологическо изследване на "Екзакта" проведено в периода 14-21-юли тества обществените нагласи. В допитването са участвали 1000 пълнолетни българи в 91 населени места

bnt avatar logo
от БНТ
08:21, 30.07.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Най-голямо одобрение - малко над 92% е за законовата промяна - на пълнолетни лица, употребили наркотици и алкохол, да се търси наказателна отговорност, ако са причинили увреждане или смърт.

;

Много голямо одобрение около и над 85% е и за промените да се прекратява за срок до 1 година регистрацията на кола, ако шофьорът е неправоспособен или е употребил алкохол над 0,5 промила или наркотици. Ако собственикът откаже проверка за алкохол или ако собственикът е предоставил автомобила си на лице без книжка.

;

Най- голяма е съпротивата срещу отпадането на предупредителните знаци за радари и камери на пътя. За този текст неодобрението е най-голямо 25 % , а одобрението едва около 59%. При допитване, направено само сред шофьори, неодобрението е още по-голямо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи XX Международен фолклорен фестивал - Велико Търново
Приключи XX Международен фолклорен фестивал - Велико Търново
Осуетиха атентат в Австралия
Осуетиха атентат в Австралия