НОВИНИ

В международния ден на учителя: Предизвикателствата пред русенските педагози

На международния ден на учителя – 5 октомври, педагози от Русе се налага да се справят с излишна документация и промените в образователния закон. Другото предизвикателство, пред което са изправени, е да намерят алтернативни методи в ерата на интернет, за да ангажират вниманието на децата към учебния материал.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
17:52, 05.10.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Поредната новост за педагозите тази учебна година е електронният дневник. Преподавателите са били обучени онлайн как да работят с него. А най-голямото му предимство е, че родителите могат да следят по всяко време какви оценки и поведение имат в клас техните деца.

Деян Стайков, директор на ОУ „Любен Каравелов” – Русе: Това за нас е предизвикателство, но все пак живеем в 21-и век. Новите технологии не могат да бъдат отбегнати и пренебрегнати.
Илка Тотева, начален учител в ОУ „Любен Каравелов” – Русе: Тези промени, смея да кажа, че дори да ме натоварват, се опитвам това да го спестя и на децата, и на родителите.
;

За да провокират допълнително любознанието и острия ум на децата, в преподаването си учителите включват алтернативни методи и извънкласни дейности. И не само:

Илка Тотева, начален учител в ОУ „Любен Каравелов” Русе: Винаги съм се старала да им предам на първо място любовта, човечността и добротата. Направим ли ги добри хора, сме си свършили работата.
Мария Георгиева, 7 клас в ОУ „Любен Каравелов” – Русе: За мен учителят е човек, който ще те напътства и за когото ще си важен.”

В деня на учителя отново беше спазена традицията децата от училище „Любен Каравелов” да посрещнат своите преподаватели със здравец и писалки, с които да им пишат повече шестици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в София в знак на несъгласие с качеството на ремонтите
Протест в София в знак на несъгласие с качеството на ремонтите
Почина големият композитор, диригент и фолклорист д-р Михаил Букурещлиев
Почина големият композитор, диригент и фолклорист д-р Михаил Букурещлиев