След оспорвана битка във Варна кандидатът на ГЕРБ Иван Портних запази кметското си място.

Вижте повече подробности в прякото включване на Николай Минков.

Варна

Градът фомиращ 6,5% от БВП, с рекордно ниска безработица от 1,9%, преизбра Иван Портних за пореден мандат. Всички кандидати за кметове на ГЕРБ спечелиха безапелационно 12-те общини на областта. ГЕРБ победи и в четирите балотажа за районни кметове в Одесос, Младост, Аспаруово и Приморски.

Резултатите обаче бяха реализирани на фона на рекордно ниска за страната избирателна активност - 28% или едва 85 000 варненци се явиха пред урните на втория тур.

Новият-стар кмет на Варна заяви в специално интервю за "По света и у нас", че ще продължи да работи по основните приоритети от управленската си програма - инфраструктура, разкриване на нови работни места, повишаване на доходите.

Иван Портних - избран за кмет на Варна: Навлизането в малките улици, в междублоковите пространства, създаването на нови паркоместа, така че всеки един варненец да усети промяната пред своя блок, пред своя вход, пред своя дом. Това е непосредствената задача, по която работим и в момента. Естествено от друга страна, нашата основна цел е създаването на условия за по-високи доходи, за по-висок стандарт на живот на всеки варненец.

Новият Общински съвет на Варна обаче ще бъде шарен - цели 11 партии и коалиции. Най-голяма отново ще е групата на ГЕРБ от 18 съветници, но с пет по-малко от предишния съвет. БСП ще има осем съветника - с трима повече. ДПС ще има трима, а пет формации вкарват по двама.

Портних: Ще работим активно и резултатно за динамичното развитие на Варна

Портних: Ще работим активно и резултатно за динамичното развитие на Варна

ГЕРБ е първа политическа сила с най-голямо представителство в Общинския съвет, така че проектите за наистина динамично развитие в града ще бъдат подкр...

Още по темата Местни избори 2019