Обвиненият за взрива във Ветово Митко Митев отказва да дава обяснения пред разследващите за намерените експлозиви в дома му. В началото на седмицата тротил гръмна в колата му, наложи се евакуацията на 400 деца от близките учебни заведения, както и на служителите от общината.

Ветово

Обвиненият за взрива Митко Митев е в ареста, а в дома му във Ветово откриваме съпругата му. Твърди, че не е знаела за складираните взривни вещества в къщата и отказва да говори.

Съпруга на Митко Митев: Като мине разследването - обърнете се за въпроси към разследващите.
Йорданка Петрова - тъща на Митко Митев: Той се занимава с тези неща, обаче никой не знае какво е правил.

Откритите 22 кг тротилови пресовки и 16 кг амонит в дома на инженера са под специален режим. Затова прокуратурата и полицията проверяват дали Митев ги е изнесъл от предприятието, където е работил, от близкото военно поделение или се е сдобил с тях по други канали.

Приятел на Митев, който е и охранител на закритото преди 5 години военно поделение във Ветово, има своя версия.

Георги Кирилов - охранител във военното поделение: Той е работил във фирма"Каолин"като бомбаджия, сигурно от там си ги е вземал. По една шашка, по една шашка, за 15 години се трупа. Не може да се вземат на един път 5 сандъка с боеприпаси...

Експертът Теодор Пеев, който е бил шеф на охраната във военен завод и има дългогодишен опит в армията казва, че хората във Ветово имат истински късмет.

О.з. подп. Теодор Пеев: 20 кг взрив, пак ви казвам, много ще са щастливи вятовчани, че живеят спокойно и нормално все още.

Ако вината на Митко Митев бъде доказана го очакват от 3 до 10 години затвор.

Оставиха в ареста минния инженер, предизвикал взрива във Ветово

Оставиха в ареста минния инженер, предизвикал взрива във Ветово

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста 51-годишния Митко Митев, предизвикал в понеделник взрива във Ветово. Освен за експлозията в центъра...