Къде ще бъдат тапите към морето през това лято? Какви ограничения ще бъдат наложени на основните магистрали? Отговори на тези въпроси дадоха на съвместна пресконференция от Агенция "Пътна инфраструктура" и МВР.

Вижте повече в прякото включване на Николай Минков, който се намира на един от изходите на София.

От АПИ апелират към всички водачи на МПС, които през летния сезон ще използват магистрала "Хемус" да бъдат търпеливи, тъй като там ремонтите продължават. За да не се образуват тапи, от пътната полиция ще направят временно ограничение на движението в критичните участъци, където движението ще се извършва двупосочно в едно платно.

Къде още ще бъдат ремонтите по магистралите към морето?

Иван Досев, директор на "Дирекция за поддържане на пътната инфраструктура": Временна организация запазваме при другите ремонти. Които са на АМ "Хемус", на 19 км при с. Потоп. Същата организация имаме и на две места на "Тракия". 13-15 км и 20 км. Ремонтите на Тракия са в по-напреднала фаза. Tака, че очакваме до края на месеца, до края на юни всички временни организации по "Тракия" да бъдат вдигнати. Тези по "Хемус" са на по-ранен стадий и ще продължат по -дълго.
гл. инспектор Калоян Драганов, отдел "Пътна полиция": Служителите на Пътна полиция ще подпомагат водачите на тежкотоварните превозни средства, където могат да изчакат времето на забраната. По всичките КПП-та на страната са разпространени листовки и се раздават листовки на чуждите водачи, на няколко езика - над 10, в които са описани точно забраните.

От АПИ предупреждават водачите на тежки моторно превозни средства, които не спазват ограниченията в пикови часове по основните пътища, че ги заплашва глоба от 300 лв. и лишаване от правото да управляват камиона за 1 месец.

Глоба заплашва и всички неразумни водачи, които се движат по магистралите в сервизната лента. Тя е 1000 лв. и лишаване от право да управляват МПС-то за период от три месеца.