НОВИНИ

Какви ще са трудностите за плащане на глобите на пътя?

Ще успее ли вътрешното министерство да реализира на практика приетите на първо четене промени в Закона за движението по пътищата? - за това спориха в студиото на Сутрешния блок на БНТ депутатите Георги Свиленски от БСП и Станислав Иванов от ГЕРБ. Идеята на управляващите е съставените актове и глоби да могат да бъдат плащани на място чрез ПОС-терминали в патрулните коли. Какви обаче ще са трудностите?

bnt avatar logo
от БНТ
08:39, 27.11.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Георги Свиленски - депутат от БСП за България, зам.-председател на Комисията по транспорт: Информационните системи все още, включително и на КАТ, и на МВР, не са достатъчно надеждни. Има много случаи, в които имаш наказателно постановление, имаш плащане, платил си си, имаш бордерото, с което си платил, но в системата на КАТ това не е отчетено.


Станислав Иванов - депутат от ГЕРБ, зам.-председател на Комисията по транспорт: Не съм съгласен с г-н Свиленски. За три вида нарушения има възможност за електронно плащане в момента в КАТ. Тези три нарушения трябва да бъдат упоменати точно, не само да се упомене автомобилът, ЕГН-то и водачът, който е извършил нарушението, но трябва да се отнесе към вида нарушение, за което се дължи тази глаба. От там идва разминаването в КАТ, но се работи по това.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Сатовча искат референдум за собствено общинско водно дружество
В Сатовча искат референдум за собствено общинско водно дружество
Нова измама в интернет трие профили в Инстаграм
Нова измама в интернет трие профили в Инстаграм