НОВИНИ

Какви въпроси останаха след двете убийства?

Комуникацията на МВР с медиите е професионален проблем. Начинът, по който се разви дискусията, беше изключително хаотичен. Това коментира в "Денят започва" Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията. Журналистът от БНР Николай Христов допълни, че от разнопосочните сигнали като че ли в обществото се е наложило едно недоверие за случилото се в Нови Искър.

bnt avatar logo
от БНТ
08:13, 12.01.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Стефан Безлов, Център за изследване на демокрацията: Има две гледни точки, връщаме ли се към мутренските времена. Единият отговор е - има тенденции, а другият - това е аномалия. И двете обяснение има смисъл. Имаме два случая по отношение на убийствата - един опит и едно осъществено. И двата са много професионални. Вероятно говорим за снайпер. Такъв опит не сме имали поне от 5,6 години и вторият случай с оръжието в Нови Искър, говорим за професионално убийство. Обикновено, когато беше дългата серия имахме години с по три убийства на месец.

Според журналистът Николай Христов поръчковите убийства не са спирали, всяка година има поне по 1,2.

Николай Христов, журналист, БНР: Главният прокурор обясни нещо,което витаеше като въпрос сред обществото - как МВР толкова бързо направи ДНК експертизата след случилото се в Нови Искър. Направено е в частна лаборатория. Въпросът е ,че МВР разполага с институт, който очевидно не може да се справи в такива срокове. Там се наливат пари, има издръжка ,бюджет и в същото време експертизите се вадят оттам, когато става въпрос конкретно за Нови Искър и се дават в частна лаборатория. Тогава се задава въпросът този институт какво прави?

Николай Христов: Получи се надбягване между медиите кой да докара по-кървава версия и това обърка хората.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екологично отопление на обществени сгради в Стралджа
Екологично отопление на обществени сгради в Стралджа
Продължава политическата криза в Германия
Продължава политическата криза в Германия