От 23 септември започва Европейската седмица на спорта. Всички хора от всички възрасти ще имат възможност да се насладят на спорта. Събитието се провежда за пета поредна година.

Според заместник-министърът на спорта Стоян Андонов хората стават по-активни и разбират важността от активния начин на живот. Целта на събитието, което предстои следващата седмица е все повече хора от различни възрасти да могат да се докоснат, да видят и да изберат своя спорт. Всеизвестно е, че редица заболявания се лекуват с физическа активност като Алцхаймер, например.

Официалното откриване на Европейската седмица на спорта ще бъде в понеделник, на 23 септември от 12 часа в арена "Армеец". Ще бъдат представени над 50 видове спорт, сред които и адаптирани спортове за хора със специални потребности. Ще има много демонстрации, на които всеки ще може да опита различните спортове и да се опита да намери своя спорт. Входът за всички събития е свободен.

Световният вицешампион по тенис на маса за хора с увреждания Денислав Коджабашев е един от посланиците на тазгодишното издание на Европейската седмица на спорта. Според него интересът към инициативата е много голям. През последните години са се увеличи както броят на участниците, така и броят на събитията.