НОВИНИ

Какво да очакваме от президентските избори в Русия?

В навечерието на президентските избори в Русия темата в "Още от деня" коментират Бетина Жотева, член на СЕМ, журналист и бивш говорител на МВнР и Валерий Тодоров, журналист и дългогодишен кореспондент на БНТ и БНР в Москва. По време не разговора Жотева оцени като изключително удачна реакцията на вицепремиера Екатерина Захариева за скандала "Скрипал" и заяви, че до момента премиерът Борисов успява в Председателството, а то ще бъде запомнено с политиката си на Балканите. Според Тодоров впечатление прави високата ни активност, която дава резултат според него, създава много възможности и перспектива в ЕС. Вижте още от разговора във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 16.03.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Валерий Тодоров, журналист, дългогодишен кореспондент на БНТ и БНР в Москва: Беше използван един изключително добър шанс да се обърне внимание върху тази част на Балканите. Лостовете ни за ефективно действие не са много, но фактът , че ние като председател поставяме тази тема, имаме възможност и по-нататък да я продължи още повече в в диалога с Австрия, ние също имаме разбиране за приемственост, смятам, че това е една чудесна възможност да се променя баланса на Балканите, тъй като в момента също влиянията са разнопосочни и проблемите започват да се натрупват. България като Балканска страна изработи, даде този шанс и оттук нататък ще се зависи от общата.

По думите на Бетина Жотева в началото е имало много популистки изказвания отново Българското председателство за това какво трябва да направи България, но по думите ѝ страната ни прави точно това, което трябва да прави - организира реда на Европейския съюз като председател, т.е това,което е определено в дневния ред на 28 държави и второ - Балканите, каза Жотева.

Бетина Жотева, член на СЕМ, журналист, бивш говорител на МВнР: Българското председателство ще бъде запомнено с политиката си на Балканите.Имахме страхотен пробив в отношенията с Македония. Договорът за сътрудничество 20 години беше невероятно трудно. Ако на 26-и има разбирателство между Туск, Ердоган, Юнкер и Борисов, това ще е другият много голям пробив в нашата политика.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследването по случая „Скрипал“ продължава
Разследването по случая „Скрипал“ продължава
Специалисти търсят причините за ниските резултати по български език в Силистра
Специалисти търсят причините за ниските резултати по български език в Силистра