НОВИНИ

Какво да очакваме в столицата и страната за Нова година?

В новогодишната нощ по традиция ще има концерти на открито в почти всички големи градове на страната. Как ще празнуват в Благоевград, Пловдив, Русе и Варна ще разкажат нашите репортери на преките ни линии

bnt avatar logo
от Екип на БНТ
20:14, 31.12.2017
Чете се за: 01:40 мин.
У нас

СОФИЯ

В София за 19 пореден път столичани и гости ще имат възможност да посрещнат Новата година на открито - с концерта „Сцена под звездите. Организатори са Българската национална телевизия и Столичната община. Водещите Анна Ангелова и Владимир Пенев ще посрещнат на сцената едни от най-обичаните български изпълнители. Тази година новогодишният концерт ще започне с джаз - Хилда Казасян, Васил Петров и бенда на Ангел Заберски.

;

БЛАГОЕВГРАД

Празничната програма за посрещането на Новата година в Благоевград ще започне в 23:00 часа. На централния площад "Георги Измирлиев", край елхата, ще бъде и откритата сцена. На нея ще излязат любими изпълнители на македонски народни песни сред които Иван Гоцев, Мариана Манолева, Милена Пищолска и Стойка Германова. Специални гости тази вечер ще бъдат Лъчезар Кацарски и участниците в Голямото рок междучасие -Музикална академия "Престо". Те ще изпълнят за жителите и гостите на Благоевград световно известни рок хитове.Организаторите от общината в Благоевград обещават и много изненади и подаръци за всички, които ще посрещнат Новата година заедно на площада.

Вижте повече:

;

ПЛОВДИВ

За всички, които са избрали да стъпят в първите часове на 2018-та с празник на открито - ето тук на площад Стефан Стамболов до огромната 13 метрова елха е центърът на новогодишните тържества в Пловдив. В 22 часа на сцената излизат група ПИФ, веднага след тях фюжън формацията „Банда дел Падре" още повече нагорещява страстите, а в минути преди 12 ансамбъл „Тракия" ще изпълни кръшни тракийски хора. След словото на президента празникът продължава със най-доброто от Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени". Тази година няма да има извънредни автобуси на градския транспорт , а мерките за сигурност са засилени . Зрителите ще гледат своите любими изпълнители зад тези предпазни оградения.

Вижте повече:

;

РУСЕ

Жителите и гостите на Русе ще отброят последните минути от отиващата си година на площад „Свобода". Празничният концерт ще започне точно в 23:00, а главните действащи лица на откритата сцена ще бъдат любимците на младото поколение Павел и Венци Венц, които ще изпълнят за русенци най-големите си хитове. По традиция, за доброто настроение на всички празнуващи ще се погрижат и изпълнителите от Фолклорен танцов театър „Найден Киров". Малко преди полунощ кметът Пламен Стоилов ще отправи своите благопожелания за 2018-та. Ще се извие и традиционното Дунавско хоро. В новогодишната нощ общината е осигурила допълнителен градски транспорт, за да могат хората от отдалечените квартали да стигнат до центъра на града и да се забавляват.

Вижте повече:

;

ВАРНА

Грееща елха, мирис на греяно вино и горещ шоколад - това е варненският център четири часа преди идването на новата година. Празнуващите обикновено идват след десет вечерта, тази година музикалните изкушения за тях са БТР, Нели Рангелова, Алекс и Влади и варненката Гери-Никол. За хората ще се погрижат ансамбъл „Варна" и Берковската духова музика, а в полунощ ще започне осемминутна заря, в която има над 2 хиляди и 400 ефекта, за за бъде началото на 2018-та светло и красиво.

Вижте повече:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две жертви на антиправителствените протести в Иран
Две жертви на антиправителствените протести в Иран
За 19-и път столичани могат да посрещнат новата година на „Сцена под звездите“
За 19-и път столичани могат да посрещнат новата година на „Сцена под звездите“