НОВИНИ

Какво да правим в страната, докато ни мъчи лошо време?

Разнообразните метеорологични условия през тези почивни дни не успяха да затруднят репортерите на БНТ2 с намирането на най-интересните събития в страната.Ретро рали във Варна, тенис предизвикателство в Пловдив, изложба-базар в Русе и разходка в планината край Банско… Оставаме на вас да изберете как да прекарате почивните дни.

БНТ2-София
от БНТ2-София Георги Велизаров
19:57, 01.12.2017
Чете се за: 01:59 мин.
У нас
правим страната докато мъчи лошо време

Времето през почивните дни ще е...

СОФИЯ

В София ви предлагаме една алтернатива на парното, климатиците и печките на дърва и въглища.

Над 250 марки от най-стоплящите тялото продукти през зимата може да откриете на Балканския фестивал на ракията. От днес до 3 декември Централният дом на архитекта ще събере над 30 фирми, които ще предлагат високоалкохолни напитки от български производители, както и традиционни напитки от Турция, Гръция, Македония и други балкански държави. Програмата на Фестивала включва още много презентации, премиери, лекции и дегустации. Разбира се, не прекалявайте с алкохола и в никакъв случай не сядайте зад волана ако сте си позволили дори само да дегустирате.

РУСЕ

Дъждовно време с минимални температури около 2, максимални – до 8 градуса, прогнозират синоптиците за Русе през почивните дни. Времето ще е подходящо за занимания на закрито. Добро настроение и интересни предложения за коледна украса може да намерите в Канев център. Днес и утре там се провежда 9-ия фестивал „Светът е за всички”, организиран от и за хората с увреждания. И в двата дни от 10,30 ч. на сцената ще е представят различни състави и изпълнители от региона, формации на хора с увреждания и русенски групи. Във фоайето има изложба базар – бродирани украшения за коледната елха, свещници, сувенири, изработени от членове на сдруженията, които организират фестивала. Събраните средства ще бъдат използвани за Зелено училище за деца с увреждания и техните семейства.

ВАРНА

През почивните дни времето във Варна ще бъде дъждовно, но топло за началото на декември с максимални температури до 15 градуса. В събота започва деветнайстото ретро рали „Обиколка на Варна“. Началото е от 17 часа пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично“. Маршрутът преминава покрай брега на Варненското езеро, финалът на класическото рали отново е пред Катедралата. В неделя интересно предизвикателство е отправено към родители, учители, директори на училища, министри и депутати: в 11 часа от входа на Морската градина започва надбягване с ученически раници за възрастни, на което са поканени всички желаещи да изпитат колко тежи една ученическа раница, която децата носят всеки ден на училище.

ПЛОВДИВ

Ако в Пловдив ви се стори студено за разходки навън ви предлагаме да опитате едно тенис предизвикателство. В най-новата спортна зала в града през почивните дни ще се проведе любителски турнир за мъже и двойки. За да достигнат до финалите участниците ще минат през предварителните мачове, като всеки състезател трябва да изиграе по три срещи. Не се допускат професионални треньори по тенис и картотекирани тенисисти. За победителите ще има много привлекателни награди.

БЛАГОЕВГРАД

През уикенда времето в Югозападна България ще бъда предимно облачно с краткотрайни превалявания. Температурите ще останат положителни, а ветровете се очаква да спрат. Въпреки че пистите над Банско още на са отворени за скиорите, от началото на месец декември работи кабинковата въжена линия и всеки, който иска да се разходи из планината през уикенда може да се качи с нея. От Планинската спасителна служба припомнят на туристите, че за да нямат проблеми в планината трябва да са добре облечени и с подходящи за сезона обувки и екипировка.


В неделя в столицата ще се състои благотворителният базар на Международния женски клуб – София. Това е едно от най-популярните събития в навечерието на Коледа, което обединява усилията на различни култури с цел да съберат средства за благотворителни каузи в България. Тази година в него ще вземат участие над 55 държави от цял свят. Базарът се реализира с подкрепата на посланици, представители на дипломатически мисии у нас, както и на редица известни личности от шоубизнеса, културата и обществения живот. Началото ще бъде поставено точно в 10 часа на булевард „Цариградско шосе“ 147.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампанията на БНТ2 „Купувам българско“ с инициатива за Коледните празници
Кампанията на БНТ2 „Купувам българско“ с инициатива за Коледните празници
Овладяна е обстановката в софийското село Мало Бучино
Овладяна е обстановката в софийското село Мало Бучино