НОВИНИ

Какво е общото между космическата индустрия и трансплантацията на органи?

Това е технологията за 3D сканиране и принтиране, чрез която вече се строят космически летателни апарати и се синтезират човешки органи. Как тя намира приложение и в бита, вижте в рубриката ни "Технологии".

Николай Минков
от Николай Минков
18:39, 07.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още

Каква е приликата между актьора от известния сериал на БНТ "Под прикритие" Ивайло Захариев, първокласника Никола и абитуриентката Нина? И тримата са претърпели трансформация от своята физическа форма, през виртуалната реалност - до нова форма във физическия свят - като 3D-фигури. Как е станало това? Магията се е осъществила с помощта на единствената кабина у нас за 3D сканиране.

3D-сканирането се извършва изключително прецизно и много бързо. Човек в цял ръст се сканира за по-малко от 10 секунди. А пред машината могат да застанат както възрастни, така и деца и домашни любимци. Другата много ценна характеристика е, че много бързо се генерира триизмерният образ. По-малко от минутка след сканиране човек може да види себе си: да се разгледа от всички страни. А до 5-10 минутки след това вие можете да получите вашия триизмерен файл.

Вижте повече във видеото:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предприемачи на бъдещето подготвя младежи за бизнеса
"Предприемачи на бъдещето" подготвя младежи за бизнеса
Малките аптеки не могат да работят денонощно
Малките аптеки не могат да работят денонощно