НОВИНИ

Какво е общото между Силвио Берлускони и Доналд Тръмп?

Сенаторът от Тексас Тед Круз спечели местните партийни събрания на републиканците в щата Уайоминг, а Доналд Тръмп остана едва трети. Въпреки тези резултати Тръмп запазва значителната си преднина за републиканската номинация за Белия дом. Какво е общото между бившия италиански премиер Силвио Берлускони и фаворитът в надпреварата за президентската номинация на републиканците в Съединените щати Доналд Тръп? Вижте!

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
11:19, 13.03.2016
Чете се за: 01:05 мин.
По света

Милиардерът със странен цвят на косата, не на място изречени коментари, страст към привлекателни жени.

Медийният магнат с винаги изрядно лъснала коса. 79-годишният Силвио Берлускони доминираше италианската политика в продължение на две десетилетия и три пъти беше премиер.

Джовани Орсина, професор по съвременна история в университет Луис в Рим: Те вкарват в политиката идеята, че предприемачите могат да се справят по-добре, че традиционните, професионални политици са се провалили и хора, идващи отвън със свеж вид, с бизнес възможности могат да решат проблемите на обикновените граждани.

От момента, в който обяви, че ще се бори за президентска номинация, Тръмп провокира критики, гняв и подкрепа за цветистите си изказвания, драматични политически убеждения, обиди срещу опонентите, репортерите и понякога цели етнически групи. Идеята му да позира с орел, за да покаже сила и кураж може и да не се получи, както беше планирана, но хората я приеха с възторг.

С възторг беше приет и начинът, по който Берлускони накара германския канцлер Ангела Меркел да го чака, за да приключи телефонния си разговор.

Феноменът Тръмп - Берлускони показва, че институциите изглеждат остарели за много гласоподаватели, коментират политически анализатори.

Масимо Франко, журналист и писател в "Кориере дела сера": Когато има някой, който казва истината, казва това, което хората си мислят, това е по-важно от всички гафове. Същото се случи и с Берлускони през 94-та. Той казваше много гротескни неща, но те не бяха приемани по такъв начин. Това означава, че проблемът не е с гафовете на Берлускони, а с посланието на статуквото.

И Тръмп, и Берлускони, имат колоритен любовен живот. Американецът има три брака зад гърба, а сега блести с бившата манекенка от Словения - Мелания. Берлускони, разбира се, има своята афера Бунга-бунга, когато беше обвиняван в секс с малолетна. Тръмп трябва да се замисли дали да си вземе пухкав домашен любимец, тъй като Силвио често се появява със своя пудел - Дуду.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на деня ще вали в цялата страна
До края на деня ще вали в цялата страна
Спират ранните туристически записвания за България
Спират ранните туристически записвания за България