Все още има опасност за 4-ма от пострадалите при трагичния инцидент в Хитрино. Те са настанени във военоморската и университетската болница във Варна.


Петима от пострадалите, които са настанени във Военноморската болница са в тежко, но стабилно състояние. За живота на двама от тях все още има опасност. Те са с различна степен на изгаряне, с наранявания по тялото от ударната върна при взрива и с белодробни травми от токсичните газове.

Състоянието на останалите трима се е подобрило през последните 48 часа. Очаква се те да бъдат изписани от реанимацията и лечението им да продължи в клиниката по изгаряния. Все още има опасност за живота на двете жени, настанени в интензивното отделение на болницата "Света Марина.

проф. д-р Вилиян Платиканов
"В тежко, но стабилизирано слава богу състояние. Едната е екстубирана от тази сутрин, в съзнание, адекватна. Другата все още не е в състояние такова, че да позволи изключването на апаратурата при нея."

И двете са със сериозни наранявания по лицето и тялото. Преди часове лекарите са извършили тежка операция, за да спасят зрението на една от жените. Медиците не се ангажират с прогноза дали тя е успешна.

Петър Москов: Двама пациенти от Хитрино са с опасност за живота

Петър Москов: Двама пациенти от Хитрино са с опасност за живота

Двамата пациенти, които са в интензивното отделение на болница "Света Марина" във Варна са в стабилизирано, но още тежко състояние, с опасност за живо...