Да полетиш с балон и да погледнеш земята от високо. Това все още е един от най-вълнуващите начини за сбъдване на старата човешка мечта за летене. Срещаме ви с двама влюбени от София, които постигнаха мечтата си и видяха от птичи поглед родния град и красивата природа около него.

Те са заедно от 6 години. Вече имат 2 малки деца. Двамата са IT-специалисти. Навръх рождения ден на Иван, Елеонора решава да го изненада и да изпълни отдавнашна тяхна мечта - да летят с балон. След 30 минути романтика във въздуха, на километри височина над полята край София, и двамата определят изживяването като красиво и уникално.

Елеонора Несторова: Отдавна мечтаем и аз, и той, да летим с балон и това вече е факт.
Иван Иванов: Беше много приятно, супер спокойно, и си заслужава, наистина.

Двамата влюбени си обещаха, когато пораснат децата им, да доведат и тях, и заедно да полетят отново.

В балона винаги има шампанско с няколко чаши. Причината е, че тук много често се возят двойки, които решават да сключат брак. Затова екипът винаги е готов. А шампанското се отваря доста често, тъй като почти винаги отговорът е "Да".

Антон Георгиев - пилот на балон: Който се осмели да предложи брак на балона, не му отказват. Досега нямам такъв случай... Обяснявам си го с това, че да стигнеш до там, че да предложиш толкова смело брак, на токова нестандартно място - си сигурен в нейните действия.
Марио Стойков - управител на фирма за екстремни спортове: - Печели ли се от тази дейност? - По-скоро не. Правим го за хоби и да направим хората щастливи.

Дали като предложение за брак или просто жест към любим човек, но напоследък интересът към летенето с балон е все по-голям. Само тази година свободните полети край София са над 100 и така се осъществява мечтата на много хора.

Венка Василева: Бих казала, че това е докосване до божественото. Отгоре виждаш града, колко са малки определени грижи. Виждаш кои са важните неща. Виждаш прекрасното.