НОВИНИ

Какво говорят за нас снимките, които качваме в социалните мрежи?

Снимките, които качваме във социалните мрежи говорят много за нас. За какво обаче трябва да внимаваме? Вижте препоръките на социалният психолог Николай Димитров.

bnt avatar logo
от БНТ
10:27, 20.05.2017
9899
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Психологът препоръча да внимаваме какво качваме в личните си профили във Фейсбук и другите социални мрежи. Той посочи, че част от нашата лична пиар стратегия е как да се представим пред нашите приятели. "Факт е обаче, че не само приятелите ни имат достъп до профилите ни в социалните мрежи. Дори и да ни е заключен профила винаги има начин да се влезе в него и да изтече информация дори от приятели", каза Димитров.

"За съжаление ние за много неща не си даваме сметка какво качваме и чак когато "се обърне колата" се сещаме какво е можело да направим навреме. Фейсбук е лично пространство, доколкото личността може да оперира в него, но е и публично в същото време, защото представя един публичен образ пред други хора.

Различни изследвания обясняват, че на практика Фейсбук има на първо място една притегателна сила и второ- има една манипулативна сила към хората в социалните мрежи. Много хора се стремят да показват колко много приятели имат и бройка, които ги следват, така те се появяват като по-желани и "по-готини".

В старанието си да се покажем колко сме обаятелни, интересни и влиятелни, ние рискуваме да добавим в нашата група хора, които могат да злоупотребят с информаци", обясни Николай Димитров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В централата на БСП ще се състои пресконференция
В централата на БСП ще се състои пресконференция
БЧК избира ръководство и ще приеме план и бюджет на организацията
БЧК избира ръководство и ще приеме план и бюджет на организацията