НОВИНИ

Какво крепи едно семейство с 13 деца?

Една българка обаче, не влиза в никакви статистики и класации на Евробарометър - Цанка Палова от Гурково е горда майка на 13 деца и баба на едно внуче. За нея след децата най-важен е уюта на къщата.

Мария Чернева
от Мария Чернева Десислава Петкова
20:50, 21.11.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Всички помагат, всеки дели с другия, никой не капризничи - с други думи - едно голямо и сплотено християнско семейство.

Цанка Палова: То ако няма това търпение, няма да го има и спокойствието. Не, не се оплаквам, защото не смятам, че ако се оплача нещо ще се промени...

Не се оплакваше и преди повече от 5 години, когато се запознахме. На море във Варна, с 2 микробуса и помощта на дарители.

Цанка Палова: Не можем да си го позволим с нашите доходи. В България едно такова голямо семейство е абсурд да дойде на море. Нашата държава не прави нищо за такива големи семейства като нашите.

Днес 4 от децата ѝ вече работят, но покрай учениците притесненията не намаляват. Добре че поне имат сигурен покрив - жест на благодетел, не на социалните служби.

Цанка Палова: Като на многодетно семейство, понеже те са много деца, нашите детски са по-малко като на другите деца, не знам защо - защото сигурно ядат по-малко, като се повече. Малките са дори без детски, защото не ходят на детска и са си в къщи.

Общината явно не е сметнала за необходимо да освободи семейството от такса за градина, която е по-висока от получаваните детски. Така че семейството разчита на 700 лева от заплатата на таткото, 300 лева детски, на изключителната организация и реда на майката, плюс невероятното възпитание на децата.

Цанка Палова: Да се уважават един друг, да си помагат един друг, да няма егоизъм, да няма завист, у нас всяко нещо се дели на колкото човека са може и да е едно, но се разделя на колкото са тука, на всички.

Това са ценностите тук, любовта ги държи заедно вече толкова години. И са достойни за възхищение,в никакъв случай за съжаление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба Малкият човек в голямата война в НВИМ
Изложба "Малкият човек в голямата война" в НВИМ
Няма промени при кандидатстването за студентски бригади в САЩ
Няма промени при кандидатстването за студентски бригади в САЩ