НОВИНИ

Какво може да е следващото правителство?

Не са важни министерските постове, а да се увеличат доходите, да се продължи борбата битовата престъпност, да се преодолее мигрантската вълна. Това каза в предаването на БНТ Денят започва с Георги Любенов зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки на въпрос за преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти за съставянето на кабинет. Анализатори обаче виждат прякото участие на националистите във властта като проблематично.

bnt avatar logo
от БНТ
12:04, 02.04.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Ангел Джамбазки-зам.председател на ВМРО
В момента тримата водачи на Обединените патриоти разсъждават внимателно, обмислят ситуацията и подреждат внимателно нещата, които ще бъдат сложени на преговорите. Ние не сме хора, които ще извиват ръце или ще изнудват някого, да бъдат министри, зам.-министър председатели. Помните имаше една един министър дялан камък можеше да бъде министър на всичко. Не ние сме такива хора и това нас изобщо не ни интересува.
Евгени Дайнов - политолог
"Хора способни на това, което направиха по границата, хора, които са способни да спират българските граждани да влизат в страната си и то изгонени преди 30 години не по своя воля, хора, способни така да се отнасят към възрастни жени са цъкаща бомба. Аз това бих мислил на мястото на Бойко Борисов ако бях кога ще ми гръмнат в лицето."
Първан Симеонов - социолог
"Първо да, прецедент ако националисти участват в правителство официално в България, защото до този момент те подкрепяха, имаха някои назначения и това едва ли е много приятно за европейските им мейнстрийм партии - това е нормално. Те ще натискат още повече нали виждате какво става в Европа. Ясно е, че нашите националисти са малко по-битови, малко по-приемливи, знаете, че патриотите са приемливи от ляво и от дясно - това са хора, желани за коалиции и от двете страни."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой брои гласовете ни на избори?
Кой брои гласовете ни на избори?
Обучават безработни за работа в туризма
Обучават безработни за работа в туризма