НОВИНИ

Има ли съмнения за разследването на убийството в Нови Искър?

Главното, което може да изведем като извод след убийството в Нови Искър, е, че няма почва за инсинуации. Всичко по този случай е ясно, останали са няколко експертизи. Убиецът е готов и неговото самоубийство е факт. Това коментира в "Още от деня" Маноил Манев от ГЕРБ, а Иван Иванов от БСП отговори, че въпросът е защо се стига до тук и дали има опасения да се случи отново.

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 11.01.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

По темата за Европредседателството Маноил Манев коментира, че е свързано с процеси за едно много сериозно раздвижване на Балканите.

Иван Иванов, "БСП за България": Би трябвало да разчитаме на думата на разследващите и на главния прокурор. Въпросите са друго естествено. Защо се стига до тук. Класифицирана информация нямаше как да бъде изнасяна. Въпросът е защо се стигна до там и имаме ли опасения дали няма да има други такива случаи. За съжаление от изложение не бяхме убедени нито ние, нито българското общество, че е направено всичко необходимо.

Иванов коментира обаче, че нещата на тема сигурност не са на нивото, на което трябва. Той заяви обаче, че приветства затопляне на отношенията между България и Македония.

Иван Иванов, ГЕРБ: Имаме няколко стратегически цели, които преследваме и трябва да бъдат отчетени като резултат накрая. Хубаво е Председателството, но накрая искаме да видим със заключителен документ една реална пътна карта за интегриране на Западните Балкани, а не останем само с цели. Няма как да не подкрепим всичко,което се случва.Изцяло българска заслуга е вкарването на темата за Западните Балкани като приоритет.Искаме една България, която е равен партньор на всички, а да не сме втора ръка.

Иванов коментира, че най-вече това трябва да го видят и българските граждани.

Иван Иванов, ГЕРБ: Най-важното през тези 6 месеца е, че България ще получи своя авторитет,ако се справи и темите, които повдига България със Западните Балкани и кохезионната ще бъдат отвоювани,отработени в България и тя става естествен лидер в европейското и балканско политическо пространство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на природозащитници в Пловдив
Протест на природозащитници в Пловдив
Мерки срещу настъпващия грип в Пловдив
Мерки срещу настъпващия грип в Пловдив