НОВИНИ

Продължава заседанието на Специализирания съд за мярката на Десислава Иванчева

През целия следобед в Специализирания съд има заседание, на което трябва да се определи мярката за неотклонение на кмета кмета на район Младост Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова, както и на бившия кмет на района - Петко Дюлгеров. Прокуратурата поиска постоянен арест. Обвинената в корупция Иванчева разказа своята версия за случилото се. Вижте във видеото повече в прякото включване на Явор Симов с последни новини какво е решението на съда, какви са аргументите и какво излезе наяве по този случай днес.

Явор Симов
от Явор Симов
18:20, 20.04.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Все още няма решение на Съда за мярката за неотклонение. Съдът засега се обосновава в своята преценка за взимането на решението, което ще разберем до минути. До момента това, което съдът оценява като доказателства, са само свидетелските показания на този етап на досъдебното производство и на разследването са свидетелските показания на бизнесмена Александър Ваклин, съпругата му, както и посредникът Петър Дюлгеров.

Според Съда свидетелските показания съвпадат, а те са на назависими свидетели. Като вторични доказателства Съдът възприема и свидетелските показания на един от служителите на КОНПИ, тъй като се оказва, че той е имал разрешение от Съда за използване на СРС-та. Разрешение за използване на съда по няколко от членовете е дадено в началото на февруари.

Малко преди това в днешното заседание на влизане в залата кметът на район "Младост" каза, че срещу нея е направен заговор и че всичкото това е нагласено.



;

До момента не са представени изготвени веществени доказателства от СРС-тата, но съдията каза, че етапът е твърде ранен и предметът на заседанието не е изследване на делото по съществено, а определяне на мерките за неотклонение.

Основното нещо, заради което се образуваха дебатите в Съдебната зала, са намерените пари и анализът на ръцете, дали тримата заподозрени са се докосвали до парите. Адвокатите твърдят, че за използването на тези пари и тяхното белязване няма издадени разрешения за СРС-та.

Разрази се и спор дали самите пари - предмет на престъплението, са все още в доказателствената маса на делото, защото според адвокатите с протокол на служител от КОНПИ те са били върнати на бизнесмена Александър Ваклин, а пък според Прокуратурата тя не ги е давала. Адвокатите репликираха прокурорите, че всъщност Прокуратурата не ги е давала, а ги е върнал служител на КОНПИ. Това дали е вярно или не, ще стане ясно на по-късен етап в съдебното заседание.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Берлин обезвредиха бомба от Втората световна война
В Берлин обезвредиха бомба от Втората световна война
Подготвят нов закон за футболното хулиганство
Подготвят нов закон за футболното хулиганство