НОВИНИ

Какво се случва с блок 302 във Варна един месец след взрива

Месец след взрива в блок 302 във варненския квартал "Владислав Варненчик", 14 от апартаментите все още са необитаеми. Според направената експертиза те са опасни за живеене. С помощта на общината и районното кметство ремонтът на засегнатите жилища продължава.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
16:20, 13.02.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Водопроводната и електрическата инсталация в засегнатия от взрива вход са възстановени. Фирми помагат за поставянето на нови врати и дограма. Изградени са и фасадните стени, избити от ударната вълна.

Николай Костадинов - кмет на район "Владислав Варненчик"-Варна: Оттук нататък действията ще бъдат насочени към поетапно възстановяване на вътрешно преградните стени. Всеки ден сме в комуникация със Строителната камара.

Фирми помагат и за унищожените електроуреди.

Сашка Желязкова: Имаме предложения от частни фирми, които да предложат бяла техника, мисля, че говорихме за бойлери и хладилници.

Направените експертизи установиха, че конструкцията на сградата не е нарушена. Опасни за живеене 14 апартамента преди години са били достроявани, но изграденото не е узаконено.

Николай Костадинов - кмет на район "Владислав Варненчик"-Варна: Има протокол от 2009г., където комисия установява, че не е довършена въпросната пристройка и че това, което е извършено реално, е извършено некачествено.

Собствениците на опасните жилища трябва за своя сметка да възложат обследването им. Те ще могат да се върнат в домовете си, след като изпълнят предписанията на специалистите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ананиев: България е въвела ефективни мерки срещу коронавируса
Ананиев: България е въвела ефективни мерки срещу коронавируса
Майка на три деца влиза в затвора заради кражба на телефон
Майка на три деца влиза в затвора заради кражба на телефон