НОВИНИ

Какво ще бъде менюто на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл?

Пет дни преди сватбата на принц Хари и Меган Маркъл кралската кухня в Уиндзор отвори врати, за да покаже подготовката на угощението. Какво точно ще бъде поднесено на гостите остава тайна, но кралският главен готвач разкри, че двамата влюбени лично са планирали менюто и че то ще бъде в духа на британската класика.

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 14.05.2018
Чете се за: 00:37 мин.
По света

В кухнята на замъка Уиндзор, където са готвили за 30 монарси, Марк Фланаган с екип от 30 души вече работи усилено по гощавката в събота. Целта е предварително да се свърши всичко възможно, така че в самия ден максимално време да се отдели на представянето на храната. Принцът и избраницата му лично са направили избора.

Марк Фланаган, кралски главен готвач: Те решиха всичко. Ние само предлагахме, те опитваха, участваха във всяка подробност.

Менюто ще е от традиционни ястия, в които изпъкват съставките, местно производство от кралските градини.

Марк Фланаган, кралски главен готвач: Сега тъкмо идва сезонът на всякакви британски зеленчуци, Принц Хари и Меган Маркъл държаха да използваме възможно повече сезонни продукти.


;

Какво точно ще бъде поднесено обаче се пази в тайна, за да е изненада за гостите. Те ще са 600 на следобедния прием, който ще се състои след венчавката и обиколката на младоженците в градчето. На тази гощавка ще се сервират хапки и ястия, които могат да се консумират и на крак, шампанско и вино от кралската изба. 200 души са поканени на вечерята във Фрогмор хаус, която дава бащата на младоженеца принц Чарлз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български балет на сцената на Болшой театър в Москва
Български балет на сцената на Болшой театър в Москва
Стачка на пилотите отмени днес 75% от полетите на „Брюксел еърлайнс“
Стачка на пилотите отмени днес 75% от полетите на „Брюксел еърлайнс“