НОВИНИ

Какво ще бъде времето през май?

От утре отново ще се радваме на хубаво време. През следващата седмица слънцето не само ще се покаже пак, но синоптиците очакват и температурите да стигнат 27 градуса. Повече валежи през май ще има в планинските райони, възможни са и градушки. Ето кое от лицата на динамичното майско време ще ни се падне за празнични дни през следващия месец.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
12:53, 30.04.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

След температурните изненади от края на април, следващата седмица би трябвало да можем да разчитаме повече на летния си гардероб. За радост мрачното време си отива с уикенда, а слънцето застъпва в последния почивен ден.

Анастасия Кирилова, дежурен синоптик в НИМХ-БАН:
Още утре ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. А и през повечето дни от тази седмица сутрин ще бъде предимно слънчево, а следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Обещават ни обаче, че дъждът вече повече ще мирише на лято и по-малко ще носи студ. А в края на май ни чакат максимални температури от 32 градуса. Но няма да се стопли толкова бързо, колкото ни се иска.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват археологическите разкопки на Небет тепе в Пловдив
Започват археологическите разкопки на Небет тепе в Пловдив
Кампанията Спри, детето запази! призовава шофьорите да спазват правилата
Кампанията "Спри, детето запази!" призовава шофьорите да спазват правилата