Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз. Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните часове. Реакциите от снощния мач и от политиците. Премиерът Борисов разпореди - правителството да преустанови всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови. В късния следобед ГДБОП, полиция и жандармерия влязоха във футболната централа в Бояна.

Всичко започна с наглед кошмарна загуба на футболния терен с 0:6 за Англия. Още в днешния предиобед и министърът на спорта Красен Крален, и премиерът Бойко Борисов сигнализираха, че повече не искат да робатят с това ръководство на БФС и призоваха Борислав Михайлов да си подаде оставката. Те бяха доста гъвкави в своите изказвания, защото държавата няма право да се меси в изборните дела иначе ще има санкции от ФИФА.

Отделно от това имаше и расистки прояви, които предизвикаха сериозен отзвук от Европа.

България я грози сериозно наказание от УЕФА след мача с националите

България я грози сериозно наказание от УЕФА след мача с националите

Правителството поиска оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Това се случи часове след мача България-Англия, прекъснат...

Красен Кралев, министър на спорта: От днес нататък преустановяваме всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови до подаването на оставка на председателя на Българския съюз - Борислав Михайлов. Заради цялото състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера.
Христо Запрянов, пресаташе на БФС: Да се твърди, че Борислав Михайлов е причината за расизъм или хулиганство в България е доста странно поне за мен.
Красен Кралев, министър на спорта: Държавата не може повече да толерира подобно поведение.
Христо Запрянов, пресаташе на БФС: Българският футболен съюз направи всичко възможно този мач да се проведе нормално и смятам, че дори би трябвало да бъдем похвалени, защото не е лесно да се играе с Англия в момента. Наистина.
Бойко Борисов, министър-председател: Ние не коментираме изстъпленията от английските хулигани из София и не даваме оценка на Великобритания, че това е цвета на английската нация, така че и те да бъдат малко по-смирени в изказванията си когато става въпрос за България. Когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или недоброто ръководене на футболния съюз като протестни действия към него, а и резултатите са категорични въпреки огромните пари, които ние през годините във вид на осветление, настилки стадиони, ремонти, направихме, не искам по никакъв начин, правителството в лицето на спортно министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз.

Христо Запрянов - пресаташе на БФС: Малко странни твърдения се хвърлят в публичното пространство едва ли не, че БФС лежи на плещите на данъкоплатеца, което изобщо не е така. БФС се самофинансира. Държавата действитело подпомага съюза в една програма за детско-юношески футбол, която провеждаме няколко години през лятото. Всъщност средствата, които се дават отиват обратно в клубовете.

ГДБОП влезе в офисите на Българския футболен съюз

ГДБОП влезе в офисите на Българския футболен съюз

Екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" влезе в офисите на Българския футболен съюз, запечата ги и започна мащабен обиск.

Вероятно последствията от оставката на Михайлов ще бъдат катастрофални. На първо място подлежим на санкции от УЕФА. Президентът на централата вече намекна, че ще водят още по-ужесточена битка срещу расизма.

В петък изпълкома трябва да приеме оставката на Михайлов и да насрочи конгрес, на който да се определи нов президент. Борислав Михайлов е напълно в правото си да се кандидатира отново, защото през миналата година той беше избран с изключително мнозинство.

По информация на БНТ двама съдии са под ударите на ГДБОП в Бояна. Тази акция е насочена къл съдийската комисия, към оговаряне на мачове и корупция в БФС.

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС

Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на за...